I Löööv kö på Ica!

Oj vad det suckas och stönas då det blir lite köbildning på Ica. Den stackars kassören gör så gott hen kan men ändå kan folk till och med fälla en spydig kommentar eller två.

Undrar bara… Är det hens fel att du måste handla just idag? Är det hens fel att inte du begriper att kvällstid är en tid då många går och handlar?
Nej, här måste vi tänka om! Här måste vi lära oss att utnyttja situationen!

Till rubriken!

I lööv när det blir kö på Ica. Bäst är också när personerna runt mig beter sig som galna. Då kan jag med min mentala styrka se detta som ett perfekt träningstillfälle!

Men jag kan också se det som en paus jag annars gått miste om.
Som träningstillfälle för att se om jag kan låta bli att dras med av andra. Det är så himla lätt att påverkas av det som händer runt om och tex bli irriterad, stressad för att någon annan blivit det. Det blir också ett träningstillfälle för mig då jag kan se om jag kan påverka andra i motsatt riktning.
Det är nämligen så här, vi påverkas mer än vad vi tror av vår omgivning. Det krävs rejäl styrka, oftast mental sådan för att stå emot och välja det tillstånd som vi egentligen önskar. Det krävs däremot inte så mycket för att du ska påverka någon annan i rätt riktning! Prova får du se.
Prova tex att le stort mot någon du möter på gatan och kanske till och med säg hej!? Det ska rätt mycket till för att du inte ska få ett leende tillbaka.

Hur kan vi då göra i kön på Ica ?
Prova med att förstå att det kvittar hur arg du blir så går det inte fortare för det.
Prova att andas in 5 sekunder och ut 5 sekunder (HRV träning, mental träning som jag någon gång ska skriva mer om)
Prova att fokusera endast på andetagen för att ge hjärnan en paus, otroligt skönt. Glöm inte att denna paus får du inte varje dag…
Men du kan också prova att lösa ett problem. Andas som ovan och lyft fram problemet i fokus. I avslappnat läge, när du fått till andningen, kommer troligtvis lösningen bara poppa upp! Värt att prova eller hur?
Prova kanske nått helt annat. Skicka det där sms:et till en gammal vän som aldrig blivit av!

Så nu är det dax att utmana! Åk till Ica kl 17 I Höllviken en fredagkväll eller till IKEA en lördag när det precis varit löning! Ut på banan, träna, träna och träna. Allt är träningsbart och det vi tränar ofta blir vi bra på!

Berättade vi att vi framöver ska vara lite mer aktiva på Pt Kvinna?  Carolins inlägg kommer gå under täckmantel ”Carolins navelskådning & omvärldsanalys och mina inlägg under ”Kapteins lösningsorienterade mentala dravel”

Ja, detta har kanske märkts redan ha, ha

Hörs!
Hälsningar
Lisa Kaptein Kvist, nypausad från Ica

Kommentarsfunktionen är avstängd.