Hur fasens många kalas finns det där ute ?!

Jag skämdes som en våt hund idag och då var detta bara en väldigt sällsynt shoppingrunda för mig. En vagn fylld med skräpmat…

Min älskade dotter Isabell fyller 14 år idag. Vi kom hem från vår resa i natt men hade lovat att Isabell skulle få ha sitt kalas på samma dag som hon fyllde år. Vilket resulterade i att det fick bli mycket färdig tjafs. Eftersom Höllviken är en liten by, många vet vad man jobbar med, kröp jag skamsen längs hyllorna med denna vagn av skitmat. Hade ursäkterna klara i huvudet, att det skulle bli kalas osv. Men samtidigt så ska det vara så här på kalas! Inte på mitt kanske men jag tycker att den som ska fylla år ska liksom få bestämma ”dresskoden” och Isabell älskar tårta. Så fick det bli och jag skulle aldrig hindra henne i detta. Kalas är kalas! Sen vet hon mycket väl att detta är på hennes dag och inte till vardags.

Men då slog det mig, och jag har uppmärksammat detta allt som oftast. Hur fasens många kalas har folk därute? Det är ju mer till vardags som kundvagnarna ser ut så här än bara på kalas! Jag vet att detta är ingen nyhet men det är min själ dax att vakna och dra i handbromsen!! Läste någonstans att vi dricker i snitt över 80 l läsk per år och person!!

Heellvette!! vi köper max 5 l på ett år, då till hela familjen och det innefattar även då våra kalas.

Sätt ett stopp för detta nu! Jag tror nog  att ni (som är i min ålder) kommer ihåg att på helgerna när man var barn, fick vi dela en 33 cl läsk med våra syskon, thats it. Åk inte med på skitmatståget! Det är inte kalas varje dag, inte ens på semestern. Vi blir inte lyckligare för att vi har ”nått gott” hemma. Vi blir lyckliga när vi mår bra och det behöver jag kanske inte berätta hur man gör, eller…?

Semestrar  mm står framför oss. Njut av den genom att sköta om er  och varandra. Hamna inte i skitmatsträsket!

Hälsingar Lisa Kaptein Kvist, skamsen inhandlare av tillfällig skitmat

Kommentarsfunktionen är avstängd.