”Hej, jag vill bli stark men inte bygga några muskler”….

”Fader förlåt dem ty de vet icke vad de gör…” Jesus-ord jag muttrat för mig själv dagligdags senaste tiden, inte pga gått och blivit religiös men för att inte fullständigt tappa mitt förstånd…

”Hej jag vill bli stark men jag vill inte bygga några muskler” tätt följt av ”Jag vill ha långa, slanka muskler” tätt följt av ”lätta vikter, många repetitioner, säger dom ju” ett vanligt säg av kvinnor +45 med ungefär sämsta tänkbara förutsättningar there is för att lägga på sig nån kvalitetsmassa what so ever utan att lägga ner rätt mycket energi på det. Och jag ba himla med ögonen så vida pass att irisen på både höger och vänster öga fastnar i bakhuvet på mig. Upplys mig om vem den där ”dom” är som säger så mycket knasig och välspriden skit?

För att bli stark krävs det att man tar i, ta i på riktigt och utmatta muskeln för att stimulera den till anpassning och därmed bli starkare. Muskler har ett ursprung och ett fäste och växer de, så växer de på bredden – aldrig på längden. Ja, i alla fall på fullvuxna människor. Det är oftast dom som tänker lite oturligt i ärendet. barn har annat att klura på.

”Ta det försiktigt så att du inte skadar dig” sagt av en okunnig till en annan. Jag vet, det är sagt i all välmening, men -DET FARLIGASTE DU KAN GÖRA ÄR INGET ALLS!!!!

Sprid icke rädsla för att ta i!! Att låta bli är nämligen sååå mycket skadligare.

Är det den där ”dom” som varit i farten igen och spridit osanningar?

Skulle vi kunna ta dessa villfarelser och bunta ihop det med ”jag äter nog för lite/ för sällan, därför går jag inte ner i vikt” och helt enkelt bara slå ihjäl, en gång för alla?

Jag är ju inte den som jamsar med utan upplyser med största tydlighet exakt hur lite sanning det ligger i dessa farhågor – ingen, absolut INGEN går upp i vikt av att äta för lite eller för sällan och ingen går heller inte inte ner i vikt av det, motsatsen är däremot vanligt förekommande.

Jag känner helt ärligt att ingen riktigt tar emot mitt budskap med tillräckligt stor uppskattning. Det är kanske enklare att förbli i okunnighet?

Det är terminsstart och det märks. Jag rabblar Jesus-ord för att behålla mitt förstånd. Ibland lyckas jag. Jag älskar ju det här jobbet.  Jag har dock svårt att ta in att det är de mest ologiska av myter som lever vidare, år efter år, terminsstart efter terminsstart…

 

 

//Carolin Helt Int Lic PT #fridvaremeder

Psst. Har ni nåt tips på vem den där ”dom” är så fram med det bara, jag har en del jag vill reda ut nämligen..

Kommentarsfunktionen är avstängd.