Gör inte träningen till en för stor grej för då kanske du hoppar av

Då menar jag inte för stor grej i livet utan för invecklat!  Jag vet inte jag… De använder maskinerna i gymmet fast de står upp och ner i dem. Ibland ska det konstras till så mycket att man undrar om folk egentligen har något hum eller koll på hur kroppen fungerar?

Jag tycker mig ha märkt en stigande trend…  Ju konstigare, ju bättre tror folk att en övning är. Alltså ni får gärna gå på händer, inte mig emot. Men om ni frågar mig så har jag fått två ytterst bra ben att gå på.

Innan Crossfitarna börjar skicka hatbrev vill jag först säga att jag är djupt imponerad! av vissa övningar ni utför. Men kanske är det inte riktigt för alla.
På samma gång vill jag till er, lite mer vanliga motionärer, gör det inte så invecklat. Tro inte att det behöver vara så komplicerat för att få resultat.
Först och främst behöver vi stärka upp våra kroppar så de klarar av vardagen och att vi uppnår en god hjärt och kärlhälsa. Vidare kan vi sen ta vår träning mot högre mål och det är här hittar ni mig! Jag har massor av mål om vad jag vill att min kropp ska klara av. Men med en handfull diskbråck och en protes får jag välja väg efter detta. Tror det eller ej, men det går hur bra som helst.

När man tränat en del som jag gjort, vill man hålla motivationen uppe genom att höja svårighetsgraden. Detta  går också att göra utan att konstra till det alldeles i onödan. Vi måste alltid utgå ifrån kroppens anatomi och vad den är skapt att göra. För att inget ska missförstås och att någon ska tro att jag bara vill att ni ska ”dutta” runt bland hantlar och maskiner så handlar det om att ta i!  Utmana kroppen! Utmana den på din nivå! Risken är annars stor att ni lägger av. Om utmaningen blir för invecklad alltså.

Jag hör och har märkt att folk som är i uppstarten av sin träning gör det lite för svårt för sig. Just i början är det allra bäst att träna lite dvs. Några få övningar och ofta. Vi övar upp nervbanor och förbereder kroppen på kanske lite tyngre träning så småningom. Tro det eller ej men detta ger resultat! Men glöm inte det viktiga ordet ofta!
Lite och ofta är också ett vinnande koncept för den som inte tycker gymmet eller träning är det roligaste som finns. Kvickt och lätt, sen är ni klara för att vidare njuta av den himmelska känslan av att var tränad!

Vipps! så är du en av dem som tränar! Vi vill att du stannar hos oss! Gör inte det till en för stor grej så att du hoppar av! Låt det bli din grej.
Försök stå emot alla som försöker få dig att träna de mest konstigaste övningar. Ställ dig frågan – är detta vad min kropp behöver? Gå inte på och läs alla konstiga! Kostråd som dyker upp dagligen i media. Ställ dig frågan – är detta vad min kropp behöver? Syftet? Vad är syftet?
Förnuft över fåfänga!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, ofta balanserandes på bollar men för att det fyller ett syfte

Kommentarsfunktionen är avstängd.