Gör inte saker som är för tunga att bära

Om du känner att du blir tung i rumpan av kanel och rawfood bullar så ät dem inte då. Reta inte upp dig på bagateller som sen gör att bördan av ditt utspel blir tung att bära. Lär dig att ibland hålla käften innan du ställer till det eller sårar någon. Detta kan bli väldigt tungt att bära…

Och nej, dagens text handlar inte om att du inte ska lyfta tungt eller ta i på träningen!

Du är VD för ditt bolag som är du som person. Det är upp till dig hur ”lätt” du tar dig fram. Jag har träffat alldeles för många som bär tungt, som bäddat för det men som inte inser att det faktiskt berott på egna handlingar.

Att vara spontan kan anses vara lite gulligt och framåt. Ja, ibland kanske men är det du gör och säger genomtänkt? Har du tänkt efter hur det landar?

Smaskens med chips och dippa kanske men var det så genomtänkt? Har du egentligen tänkt efter hur det landar?

Kan hända att dagens text blir min kortaste någonsin. Men om jag får tycka så är detta väldigt lätt att förstå, behöver liksom inte förklaras mer.

Går vi in rent kroppsligt så gäller samma sak. Hur genomtänkta är din val? Vet du vad som händer i kroppen efter en tid med för stort intag (kcal), speciellt om det är skitmat? Ja, tro det eller ej – det blir tungt att bära. Både kilomässigt och hur du mår av skiten. Var du beredd på detta? Inte? Skärp dig då!

Jag har även hört folk som gnäller över att det är för tungt att börja träna och att röra på sig. Hallå! Vem har skapat denna börda? Var sitter den? Sitter bördan/motståndet i huvudet eller på magen? Vilket det än är så har du själv ”satt dit det”

Men va fasen – skit i det som hänt. Du kan ju ändå inte spela tillbaka tiden. Du kan inte ha det ogjort.

Du har kanske gjort en del misstag, helt ok men gör inte om det.
Du är smartare än så! Gör inte saker som blir för tunga att bära!


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, lagom tung i rumpan men med ett väldigt lätt innre.

Kommentarsfunktionen är avstängd.