Gör det bara!

Hur får du ihop det? Lever du som du lär? Äter du aldrig onyttigt? Suck, pust och konstpaus…
Ja, jag lever som jag lär för det får mig att må bra och är inget problem för mig!  Nyttigt? Nyttigt för vad och vem? Hur jag får ihop det? Ja du – jag gör det bara!

Det är kanske de vanligaste frågorna jag får när man träffar nya människor vilket jag gjort en hel del den senaste tiden. Tyvärr är det oftast väldigt främmande för folk och det verkar så farligt att träna varje dag. Tror det är mer slitsamt för kroppen att vara kontorsråtta varje dag faktiskt.

Men den stora frågan är ju – Hur får man ihop det?! Ja du, hade det funnits endast ett svar på detta hade det varit enkelt. Det som är enkelt att få till är att inte tänka efter så förbannat! Hade jag tänkt och känt efter innan varje träningspass så hade jag nog inte ens utför hälften av dem.

 

NEJ! Jag vill inte träna innan träning. Jag gillar det mitt i träningen och känslan jag har efter träningen.

Alltså – Jag ger blanka fasen i att tänka efter innan för då är vissa röster i mitt huvud så väldigt högljudda.

 

Mycket av det du gör, gör du på rutin. Inte tänker du så mycket innan du diskar, städar eller borstar tänderna – du gör det bara. Jepp, det funkar för träning också. Jepp, och även för dig.

Det vi gör ofta blir vi bra på. Vi har lättare att hitta dit. Det handlar lite om kemi. Det handlar om att din hjärna gillar mönster. När du tex. skrattar uppstår en kemisk reaktion som ger coola effekter i kroppen. Gör du det ofta, blir det samma kemiska reaktion och hjärnan hittar lättare dit – Du får lättare att skratta helt enkelt.

Just det! Tänk om du skulle göra likadant med träning och att äta rejäl och bra mat. Det blir också en gooo kemisk reaktion i kroppen som ger dig en må bra känsla – gör du det ofta blir det en vana och du hittar lättare dit.

Nu är du där! Nu gör du det bara!

Just det, det är samma sak åt ”motsatt” håll. Ligger du i soffan och trycker i dig chips är det rätt gött. Hjärnan gillar det och vill ha det igen. Ja, du hittar lättat dit igen, mönster, mönster, mönster.

Frågan är bara – gillar du resultatet av ditt handlande? Det kan bara du bestämma. Var beredd att betala priset bara.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, full av bra kemiska reaktioner och inte så mycket tänkande

Kommentarsfunktionen är avstängd.