Glad, kåt och tacksam!

Nej, jag har inte fått solsting, jag  har lånat detta uttryck från en film! Lorrygänget tror jag att det var. Så himla kul uttryck och jag tänkte spåna lite kring detta…

Jag hade som mål att på semestern försöka var mer snäll. Framförallt mot min man då. Hemma är det ganska mycket för oss båda och vi hanterar detta lite olika. Jag kan tycka att min man beter sig väldigt förvirrat ibland och jag blir då lätt irriterad. Men som sagt, hade då tänkt att på semestern ta tag i detta.

Då måste jag, och du med för den delen, börja med oss själva! Då tänker jag helt egoistiskt! Ja, det är den enda vägen och jag har skrivit det förr. Du måste må bra själv för att kunna ta hand om andra.

Jag ställde mig frågan – vad är det jag behöver för att må bra, för att då bli mer snäll och få dagen som jag vill? Här kan man då fnissa åt rubriken  ”Blir mer glad, kåt och tacksam” ha, ha

Jag behöver vara själv en stund, jag behöver träna på morgonen, jag behöver bra mat och detta behöver jag varje dag. Sagt och gjort, varje dag steg jag upp tidigt, gick eller sprang en runda för att sen komma hem till hotellet och va riktigt mysig och trevlig. Och vet ni, det funkade! Är inte så förvånad för jag har testat detta förr och det är precis vad jag behöver, varje dag!
Nu kan man tycka att det ska sovas ut på semestern… Hallå?! Sova bort semstern? Vissta ja, det var jag som tyckte så…

Är det vad du behöver för att må bra – gör det. Verkligen! Sömn är något av det viktigaste för att vi ska må bra. Men jag tror att röra på sig är det vi alla behöver lite mer. När ni jobbar, med alla uppdrag ni har på hemmafronten så blir det kanske inte tid över till träning. Varför då inte bestämma att göra detta dagligen på semestern?

Men du ska vilja, du ska känna att detta är vad du behöver. Men ett litet råd. Prova innan du bestämmer att sovmorgon är vad du behöver. För vet du? Du kan ta en skön tupplur i solstolen senare, nöjd med dagens prestation. Prova! Det kan vara värt det.
Som jag skrivit tidigare så gör jag vad jag vill och älskar när jag är ledig. Jag älskar att träna, jag älskar att stiga upp lite tidigare och njuta av det vackra ljuset som bara finns då men jag gillar inte! Att sitta uppe sent och dricka drinkar. Men det är mitt val. För jag har valt att jag bestämmer. Dessa beslut gör att jag beter mig trevligare och min omgivning kan lättare hantera mig då (ha, Ha)

Några tänker kanske att man inte kan kräva detta av familjen, att få denna egentid. Men stå på dig! I ett förhållande ska man inte putta in 50% var. Man ska putta in 100% var! Är det något du behöver så har din partner ett uppdrag att utföra! Likadant vise versa. (Hoppas inte min man läser detta…)

Glad och tacksam, det är känslor jag skulle göra allt för att få mer av. Det andra ordet kommer lite av sig själv när man mår bra i sin kropp. Nu hoppas jag ni ser att jag rodnar när jag skriver, puh…

Alltså, din ledighet, din dag, du bestämmer hur den ska bli!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, med 100% input!

Kommentarsfunktionen är avstängd.