Går man får man svar. Ibland får man gå jädrigt långt!

Människor vill inte slösa tid i onödan. På mina föreläsningar reder jag ut skillnaden mellan träning och motion. Promenader för en fullt frisk person är motion, inte träning.
Men promenaden är oftast guld värd, det är på den man löser världens problem och det är på den du får dina svar. I vissa stunder i livet får du gå långt, jädrigt långt…

Träningshets, jag vet i fasen om det är den som skadar oss och får oss att må dåligt. Alltså helt ärligt. Väldigt många i vårt land är överviktiga. Är verkligen på träningshetsen vi ska lägga uppmärksamheten? Kanske borde vi lägga krutet på dem som inte rör på sig och inte förstår…

Jag önskar att jag kunde få en stund med fler människor och få dem att ta och förstå eget ansvar. Det är upp till dig ifall du ska må bra eller inte. Det är upp till dig ifall du ”går med vinst” eller ej.

Du är ansvarig, VD för ditt företag. Hur och om du vill lösa ditt hälsoproblem är upp till dig. Du kan behöva hjälp – ”nyanställ” någon ditt företag (läs fråga någon vettig som kan)
Se dig själv som boss! Tyvärr kan du då inte bossa över andra för de är ansvariga för sitt.
Det kan vara bra att upplysa trångsynta människor om detta. Speciellt dem som stinker och kliar sig dagarna i ända för att de bär en ful offerkofta.

Hur kommer man då fram till vad man behöver göra och vad man vill? Ett väldigt bra tips att ta en lång promenad, ibland en väldigt låååång promenad.
Då kommer svaren till dig. Svaren du grunnat över länge, tro mig.

Det är inget konstigt egentligen då detta ursprungligen kommer ifrån vår tid på savannen.
Då hade vi inte google, wikipedia och Aftonbladet. Vi var tvungna att ta besluten själv, vi var tvungna till att aktivera vår kreativa del av hjärnan.

När vi vandrade, letade efter mat eller jagade var vi tvungna att minnas, hitta lösningar och komma ihåg vägen hem. Ingen konst då hjärnan fixar detta under rörelse! Därav min text idag. Lösningarna kommer oftast till dig då du är i rörelse! Prova och skjut mig om jag har fel.

Kan man då slå 2 flugor i en smäll och köra löpintervaller? Ja, vissa av oss. Men ibland kan det behövas antecknas när allt kommer till dig. Ibland kan det behövas ett stopp och ett par djupa andetag. Gör det som funkar för dig.
Detta kan vara starten på din nya resa. Lycka till min vän!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, personligt tränare, mental tränare och en jäkel på att gå långt

Kommentarsfunktionen är avstängd.