Frågan är om du skulle begära av dig själv att lära och tala ett nytt språk på bara 2-3 veckor

Att lära sig ett nytt språk, flytande på bara 3 veckor låter ganska orimlig eller hur? Men att ge upp träningen efter bara 2-3 veckor är fullt normal – Ja, för den funkade ju inte…

Jag vill bara att ni ska förstå att om man vill göra en livsstilsförändring så kan det ta sin tid. Ge inte upp efter en kort tid bara för att du inte klarar hålla ditt kost eller träningsschema. Tro heller inte att din kropp, din hjärna och dina muskler fattat med en gång vad som är i görningen. I denna förändring måste de kanske göra något helt annat och måste då anpassa sig till detta.

Tänk dig själv att börja ett nytt jobb. Kanske så extremt som att gå från tidningsbud till att bli president! Ja, det kan tyckas som en överdrift men nej! Så kan det vara för vissa människor. Och vi är alla olika. För vissa blir det en väldigt stor förändring. Vi behöver alla olika råd och scheman hur vi ska lyckas. Detta kan ta sin tid att finna. Ge inte upp, ändra men ge inte upp!!

Äter du som en kratta en vecka så går du inte upp 10 kg i fettvikt. Tränar du inte på en vecka tappar du heller inte din muskelmassa men när det går över längre tid, då händer det grejor. Nu har vi snart julen här och då ska det ätas, tittas på Tv och sittas och mysas i sofforna. Inget fel i det om du är beredd att betala fakturan. Den kommer i januari, februari i form av trötthet, gnällighet,  ev en infektion och en mage som inte gör som du vill. Kan hända att den till och med har börjat hänga över byxlinningen.

Varför inte få in en bra livsstil redan nu? Tillåt dig inte fastna i julfläsksträsket?

Varför inte lägga in en dos daglig motion redan nu? När du sen är ledig över jul, om ca 4 veckor, har detta blivit en vana. En vana som du hålller i för att du vet att den funkar. Du har lärt dig ”språket” så att säga. Varför inte redan nu ta reda på, lära dig men framförallt vänja dig vid att äta mat som kroppen vill ha. Ska du nu ha en fröjdefullt jul och ett Gott Nytt År så tar även detta sin tid att öva in. Precis som ett nytt språk eller att gå in ett par nya skor. Det tar sin tid men sen är de hur goa som helst. Skorna då alltså.
Jag menar inte under några omständigheter att ni inte ska äta gott och vila upp er under julledigheten! Jag bara menar att fakturan ska vara överkomlig när det kommer i januari. Du ska klara av att betala den. Den ska inte få förstöra början av ditt nya goa år.

Carolin och jag ska snart ses och lägga upp lite planer för Pt Kvinna. Det ryktas om ett namn byte… och jag kan lova att under den ljuvliga december kommer vi göra allt som står i vår makt för att ge er ett par väl fungerande tips för att klara det ”nya språket” eller ekonomin så ni får en lagom kraftigt ”faktura”

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, flerspråkig, fri från fakturor och med väldigt sköna ingångna skor!

Kommentarsfunktionen är avstängd.