För trött för att träna – say WHAT?

 Har just diagnostiserat mig själv som en lätt manodepressiv människa som hittat medicinen – TRÄNING. Håller på att repa mig från årets enda förkylning. Det finns få som är så gnälliga som jag när jag är förkyld och inte kan träna som jag brukar. Gnällig som en riktig karl – thats me..

De senaste dagarna har ägnat mig åt att konsumera extra rikliga mängder näringsrik mat (blanda annat sjukt mycket jordnötssmör och honung), sovit massor samt varit i princip fysiskt inaktiv. Allt för att bli frisk så fort det bara går. Krasslig är inte riktigt min grej. Och jodå, det har funkat rätt bra. Mansförkylningen från helvetet börjar ge med sig 😀

De där dagarna av fysisk inaktivitet, varför, VARFÖR är det alltid strålande, krispigt, fantastiskt höstväder just då? Sånt där väder som liksom bara skriker långpass och låta kroppen få arbeta riktigt hårt? Provocerande är vad det är.

Ännu mer provocerande är det att dagar som dessa träffa på alla dessa ”jag har tappat motivationen”-människor. Jag bemöter allt dessa medmänniskor tämligen icke inkännande, ty motivation är kraftfullt överskattat och nåt ömkande från min sida är icke att vänta.  Den där motivationen kommer och går som den behagar. Goda vanor däremot – de kan man lita på! I vissa lägen gäller det att inte känna efter utan helt enkelt köra på enligt plan.

Många är trötta nu och den där extra mörka timmen på eftermiddagen ger ingen extra hjälp att undvika soffmys och doftljus och annan skit före 19:00.. Helt fel håll vi drar klockat åt, kan jag tycka. Men hallå! Man blir verkligen inte mer energifylld av soffmys mina vänner. Strunta i träningen bara för att man är lite trött, va falls!?

 

Att avstå från träning för att man är för trött är lika korkat som att strunta i att äta för att man är för hungrig..

Träning GER energi. Att lägga av med träningen kommer garanterat att göra dig ännu tröttare. Fråga mig, jag testade just i flera dagar, helt förfärligt. Trött, ont i kroppen och helt förfärligt grinig. Nä, feber och ont i halsen är i stort sett det enda som kan klassas som giltiga skäl för att skippa träning. Bristande motivation? Trötthet? LÄGG AV! Skärp till er! Masa ändan ur soffmyset och ge kroppen vad den behöver i stället – Puls och svett kryddat med lite mjölksyra. Det håller höstdeppet på behörigt avstånd 😉

Oops…blev visst lite ilskt det här.. Förlåt..

/Carolin Helt, Int Lic PT och egentligen på ett strålande humör 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.