Flexibel och handlingskraft. Två väldigt vackra ord

Ska man anpassa sig och va flexibel? Ska man inte alltid stå fast vid sin vilja och sina beslut? Jo, om du vill slå huvudet i väggen och ständigt och jämt hävda att du har rätt. Eller om du envisas med att träning minsann inte är något som får plats i ditt liv. 

Muskler i all ära men nej, du är inte starkast för att du är ensvis och korkad. På savannen tillhörde du inte dem som kom till att överleva. De som anpassade sig och kämpade på var de som överlevde.

Vi kanske ska hålla oss till nutid? Vem är det som lyckas bäst? jo de som anpassar sig, hittar lösningar och fattar att det här är något man får jobba för. Skulle inte du vilja vara en av dem?

Varje dag sitter jag där, full av lösningar och de som sitter mittemot (mina Pt klienter då) är fulla med undanflykter och ursäkter. När jag då påpekar att de talar emot sig själv med vad de önskar så stöter jag på patrull. De hävdar att så är det! Snudd på en omöjlighet att få till en ändring. Efter tag brukar jag ändå få fram en viss flexibilitet, för det är mitt mål, att hjälpa, att få folk att se, att hitta lösningar och att börja göra! Men det har hänt, mer än en gång att jag visat dem var ytterdörren är.

Jag har även personer i min närhet som hävdar med bestämdhet!, att så är det!! och här ska min själ inte ändras på nått.
Stackare tänker jag. Hade man kunnat få in lite mer flexibilitet i livet så hade man hittat många fler lösningar och därmed ”fred på jorden”

Det är just flexibilitet som ger svart bälte i mental styrka! 
Den dagen man inte lär sig nått brukar utvecklingen avstanna och vem fasen vill det?


Att vara flexibel, se saker för vad de verkligen är brukar vara ett vinnande koncept.

Visst låter det fint att stå framför spegeln och tycka att man är stark, bäst och vackrast.

Tyvärr, det är bara din egen sanning.

Vi andra som har förstått att man måste kämpa lite, byta bana ibland, lära sig något nytt och lyssna på dem som är klokare. Det är vi som kommer att lyckas, vi blir överlevarna. 

Visst, visst, det kan gå bra ändå, en bit på vägen i alla fall, men är det så du vill ha det? Skulle det inte vara rätt gött att veta att du kommer fixa problemen, utmaningarna och kommande motstånd? Satsa på flexibilitet & handlingskraft då.

För mig är saken klar i alla fall. Svart bälte är vad jag siktar på för nån jäkla ”carpe diem” fjanteri som tror allt kommer att lösa sig av sig själv är inte min grej!

När du ska hitta utrymme för din träning
– var flexibel, ta reda på vart du lägger din tid. Hittade du hade bara 22 min?  Bra, använd dem då! Fråga, sök, ta hjälp med vad du skulle kunna göra på dessa 22 min.

När du tycker det är kämpigt med kosten.

Var inte som förlorarna, skyll på restaurangerna, släkten, vännerna (ja, jag har nog hört det mesta faktiskt)

Ta ditt ansvar! Med det utbudet som finns idag så tillsätt bara lite flexibilitet & handlingskraft så klarar du detta också.

Som vi andra gjort. Ja, just det! Vi är många nu, som inte gnäller utan hittar lösningarna!


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist Pt med valkar i nävarna efter hårt jobb, handlingskraft och många flexibla vikter samt stora öron.

Kommentarsfunktionen är avstängd.