Egovecka på Playitas – Dag 3

03:56 tyckte uppenbarligen tantakroppen det var dags att dra igång….

Då det är beckmörkt fram till 06:30 tyckte väl tantahuvet att det var en lagom god idé. Så kan det gå när man lägger sig tidigt om kvällarna. Försökte hetssova ett par timmar till. Det gick sådär. Men det liksom gör inget, jag har ju all tid i världen att tupplura i eftermiddag. Life is sannerligen good här i träningsparadiset.
Förutom de fantastiska möjligheterna till träning så skiljer sig det här stället på två sätt avsevärt från andra resorts –
1. Noll nattliv och partyparty, det är tyst före 22:00.
2. Det förekommer inget paxande av solstolar. Det är rätt glest med folk vid poolen och de som ligger där verkar precis som jag, se det som en liten paus mellan aktiviter. Och jag har väl aldrig sett så många välja skuggan framför solen. Varm blir man liksom så det räcker på annat sätt här.

Nå väl, efter intaget morgonkaffe gav jag mig ut på morgonlöpning. Det är ju ett makalöst härligt sätt att börja dagen på. Solen hinner precis upp över bergen när jag har sista kilometern kvar. Firar med en solhälsning my way. Möter ungdomarna jag puttade runt på igår och de hälsar artigt.
Gofrulle och lite slappande i solen. Läser lite kommentarer ang mitt utlåtande om Body Pump. Vill klargöra följande – tycker man Body Pump är kul så ska man gå på det.

Vill man träna sina muskler, bli starkare, bli mer explosiv, forma kroppen – då är det styrketräning man bör ägna sig åt.

Body Pump är icke styrketräning.

Vill man bli av med fett på kroppen då gör man det bäst genom att korrigera kosten.

Ledsen om det är upprörande nyheter men så är det faktiskt. Ännu mer vill jag beklaga om inte den glimt i ögat jag har när jag skriver lite vasst når fram. Vill verkligen inte vara en dissmupp men då en av de främsta orsakerna till att folk slutar träna i tid och otid är uteblivna resultat, ser jag det som en rätt viktigt att man faktisk får veta vilka resultat man kan förvänta sig av olika träningsformer. Vad man sen gör åt den vetskapen är givetvis upp till var och en. Jag kommer dock aldrig bli en peppmupp som helt okritiskt och tyst låter träningsmyter leva vidare oemotsagda, trots att det är bra att folk i allafall rör på sig. Jag borde ”gnälla” mindre- sant. Jag borde helt klart skälla mer.?
Mina inlägg den här veckan går under temat ”Carolins navelskådning och omvärldsanalys” och är tänkta att vara av lite mer lättsam karaktär, mer ordentlig redogörelse i ämnet kommer när jag inte är i semestermode?

Nog om det för sen hörni, då fick jag då göra nåt helt makalöst roligt och jobbit – Fight Klub? Boxning, burpees, knäböjshopp, sparkar, sprint, mountainclimbers och en rackarns massa annat i rasande tempo. Roligaste jag haft den här sidan nyår tror jag bestämt! Ett riktigt håll käften- pass, helt i min smak.
Gav mig in i gymet för att lyfta lite vikter efter det. Tant var klen?
Solstolshängde fram till lunch. Tror eventuellt de skrikskrattande tonårsbrudarna nåddes av mitt budskap iallafall. Riktigt skötsamma ungdomar visar det sig. När de lugnat ner sig.
Efter väl tilltagen lunch fortsatte jag med solstolshängandet. Egovecka är ett tufft göra alltså. Tror jag fick i hop nästan 3timmar av slappande idag. Rekord?
När det började krypa i kroppen igen gav jag mig ut på en walkabout i bergen. Jag tycker normalt sätt att promenerande är vansinnigt långtråkigt och inget jag ödslar tid på så vidare värst ofta. Där kan eventuellt någon ha blivit kränkt. Igen. Ber inte om ursäkt för det. Cant make everyone happy-Im not pizza?
Men alltså dessa berg!! Inte långtråkigt någonstans. Minsta lilla känsla av långtråkighet botas snabbt av snubbel på stenar och belive me, man vill inte ramla och bryta benen där upp i all ensamhet. Man vill inte heller att de mörka molnen innebär åska. Men så vackert och så kul! Jo, kul. Faktiskt. Jag har faktiskt oroväckande kul med enbart mig själv som sällskap. Jag har även oroväckande lätt att gå fel och välja stigar som slutar vid stup?. Jag är dock väldigt bra på att vända tillbaka samma väg som jag kom ifrån. Har lärt mig det som mångårig löpare, alltid i sällskap av mitt sjukt dåliga lokalsinne. En av min sämre kvalitéer.
Men hörni, ännu en sjukt bra dag i träningsparadiset lider mot sitt slut. Middag och tidigt sängående återstår.
Heppåer!

//Carolin Helt, Int Lic PT not a pizza

Kommentarsfunktionen är avstängd.