Du behöver inte mer tid, du behöver skärpa dig!

Lätt för dig att hinna träna, du jobbar ju på gym får man ofta höra. Tanken går ju till de som jobbar på systembolaget… Dricker de mycket och hela tiden då? De som jobbar på bank – har de väldigt mycket pengar då?

Jodå, jag har närmare väg till prylarna men det är inte avståndet till prylarna som är problemet. Det är att människor är fulla med ursäkter och samma människor har väldigt få lösningar på gång. Att skylla på att man har ont om tid är oftast en lögn. För vad skulle den personen gjort ifall den fick mer tid? Troligtvis spenderat tiden på det den redan gör och tycker är skönt/trevligt.

Det är så vår hjäna är skapad. Spara på energi, återhämta dig och ät allt som är energirikt som kommer i din väg. Även om vi utvecklats i det mesta så funkar hjärnan på samma vis.

För väldigt, väldigt längesedan, på stäppen, rörde vi på oss för att överleva och energirik mat var nötter, frukt och kanske honung. Idag behöver vi inte röra på oss och energirikt är muffins och chips. Hjärnan vill spara på energin och vi väljer då gärna långa serier på Netflix

Det är alltså inte ont om tid – du orkar helt enkelt inte. Du behöver skärpa dig.
Det finns de som har designat sitt liv så att tiden är knapp men då får man ju lösa detta. Jag har också lyckats med detta vissa dagar. Mycket av min ”träningstid” går nu åt till ett friskvårdsprojekt på ICA. Skitkul uppdrag men tiden blir knapp vissa dagar.

Jag har nu svurit över Carolin Helts hitar när jag stapplat runt med djurisk träninsgvärk i benen. Men behövde jag lägga ner så mycket tid på passet? Inte då! En sisådär 12-15 minuter och detta utan att va i gymmet.

Paolo Roberto har en hel massa lösningar och himska pass i sin bok ”träna en kvart om dagen med Paolo Roberto”  Dessutom har en webbtjänst med detsamma! https://www.15medpaolo.se/

Armand Kranjc har en bok som heter Twelve rounds: Träna som en mästare, som du kan plocka många bra övningar från.
De flesta av dessa övningar är då hemma, med egna koppsvikten så därför köper jag inte ”jag har inte tid att att mig till gymmet” ursäkten

Du behöver inte mer tid – du behöver skräpa dig!

Du har lika mycket tid som alla andra dvs. 60 sekunder på en minut. Det är fanimej upp till dig hur du använder dem.

Har inte mer tid att skriva nu, ska ju ut på min favorit löprunda med min ”favortitparhäst” Britt.
Hur jag fick tid och ork till detta? Jag steg upp tidigt för att jag gick och la mig tidigt för att jag vet vad jag mår bra av och för att annars blir det ”ont om tid” Jag gjorde ett val helt enkelt, lätt val faktiskt.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Lic personlig tränare och en jäkel på tid!

Kommentarsfunktionen är avstängd.