Din hjärna är inte skapt för lycka, den är skapt för överlevnad!

Ja, ännu ett upplyftande inlägg från oss här på Pt På Riktigt. Här styrks det inte medhårs eller klappandes på någons axel. Här försöker vi få människor att komma någonstans och vi försöker få dem att utvecklas. Vi gör allt för att människor ska kämpa! Och vet ni? De skapar lycka!

Den är alltså inte gratis. Lyckan kommer om du kämpar för den. Men vi är tyvärr lite för bekväma lite titt som tätt. Sen har vi ju alla ursäkter…

”Det är lätt för dig att vara vältränad – du som jobbar på gym” får jag ofta höra.

Då brukar jag svara med att då är alla som jobbar på bank fullsketna med pengar eller? Och de stackarna som jobbar på systembolaget springer runt och är på pickalurven dagarna i ända?
Näe, du, vikterna är lika tunga för mig! Min hjärna försöker också komma undan, dagligen. Ett sätt för den att överleva tror jag.

Men låter jag den delen av hjärnan bestämma över min framtid? Jag skulle kunna göra det men ICKE! Jag ”görett” bara. Känner inte efter så noga om jag vill eller inte. Hett tips!
Kanske skulle fler göra så. I alla fall med det som gynnar din personliga utveckling och din hälsa?

Det är tufft att börja med en ny vana. Det kan kännas jobbigt att laga hälsosammare mat men prova! Du kommer då att märka att det tar inte längre tid. Om du har förberett , handlat hem det vill säga.
Nu är den perfekta årstiden att börja! Alla fina grönsaker mm som finns i butikerna.

I love my Ica i byn (Ica Toppen) Den bästa och fräschaste grönsaks och fruktavdelningen jag sett! Såg senast detta! (vilken galen men bra idé)

Sen har vi den där träningen, motionen, ja, jag vet inte på vilken nivå ni befinner dig. Jag bara undrar!! Om ni nu startat detta projekt, som var såååå jobbigt en gång, hur ända in i helvete kan ni bara lägga ner för att det är fint väder? Är inte vädret lika fint en timme senare?? Och ännu värre – Nu byts löprundan ut mot en grillkväll med (Carolin uttryck) ett jädra rosé glas i motljus!

Ni får göra precis som ni vill men kom ihåg hur svår uppstarten var. Kom ihåg hur du fick kämpa? Varför sabba detta nu? varför inte designa ditt liv och gör både och om det nu är så viktigt för dig?

Ja, det är lite tidigt men snart är vi där, i september, min intensivaste period. Då kommer de, de där som ändå, trots alla försök till upplägg och klokheter sumpat träningen, vräkt i sig skitmat mm, med sin lilla muffinsmage och lovar bot & bättring.

Näe, du, gör vad som krävs för att hålla dig sund, frisk och lycklig hela! sommaren och framöver nu. Träna gärna något annat men rör på dig för böveln! Hade alla gjort detta hade det nog aldrig blivit några krig eller bråk i världen.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, aspirant på Nobels fredspris

Kommentarsfunktionen är avstängd.