Det måste vara vettigare att leva ett bra liv än att göra alla nöjda hela tiden

Jag försöker verkligen skriva om något annat. Tex om kost eller mer om träning. Men nu är jag här igen, i det mentala dravlet…

Men vet ni? Det är ofta här det fallerar. Det är ofta här folk går fel, fastnar och inte når sina mål.

Att vara rak och ärlig har aldrig varit större för mig än nu. Jag känner att det funkar för mig. Jag var också beredd på att inte få så mycket Pt uppdrag då jag trodde att detta skulle skrämma iväg folk. Men nej, folk uppskattar tydligen ärlighet.

Det känns väldigt bra. Är jag inte ärlig mot andra så mår inte jag riktigt bra. Folk vet vad de får, vad de köper för jag hymlar inte. Det bästa med det hela är som sagt att jag själv mår så mycket bättre! Att försöka göra alla nöjda och stryka medhårs är ren idioti!

Säger du som det är? Även om det är en obekväm sanning? Prova någon gång – det kommer troligtvis att kännas riktigt bra. Det viktiga är att det du säger är genomtänkt och att du verkligen menar det du säger.

Det är nog här det går snett många gånger. Folk ilsknar till när något behöver tas upp och sen hoppar det ut en groda…

Att vara ärlig mot sig själv om vad man vill och vad man behöver är nog fasen det bästa hälsotips jag har. Titta och känn inåt vad det är du behöver förbättra. Att du duger som du är är stämmer säkert men du är kanske inte riktigt där än. Vill du kanske också framåt? Då gäller det att ta fram vad som krävs. Börja med att vara rak och ärlig mot dig själv.

I mitt fall så tänker jag så här att ”den dagen jag inte lär mer och utvecklas så är det över”

När du sen skulle behöva vara ärlig mot andra, dvs säga något ärligt, klokt och genomtänkt så kan du få ilska tillbaka. Men vet du? det är inte du som är ägare till detta problem. Personen i fråga ilsknar ofta till för det du säger säkert är rätt. Omedelbart söker hen en orsak, och ja, det råkade bli du. Men som sagt, det är inte du som äger problemet.

Att göra folk nöjda hela tiden, på bekostnad av din inre hälsa, är inget tips. Sätt dig själv i första rummet. Det uppdraget äger du, se till att göra något vettigt av detta. Det är där det börjar!

Du är inte snäll när du hjälper allt och alla hela tiden. Du är en idiot!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, otroligt medveten om vilka problem jag är ägare till. Och lite mindre idiot…

Kommentarsfunktionen är avstängd.