Den stora stenen först…

Ni vet det där gamla tugget om att lägga de stora stenarna i glaset/hinken först och sen fylla på med småsten, grus och till sist sand. Det smarta sättet när man ska få livet att gå ihop liksom. ”Livspusslet” brukar det kallas, jag ogillar pussel så varför inte kalla det för vad det är – planering och prioritering.

Det blir något av navelskådning det här men jag tror faktiskt inte att jag är speciellt unik i det här fallet. Heller.
Min STORA sten är…(trumvirvel) TRÄNING!
Min alldeles egna och högt värderade träning. För får jag träna som jag ska, då funkar allt annat så mycket bättre.
Jag blir en mycket hemtrevligare fru. Jo ser ni, en nytränad fru är en lycklig fru och därmed en trevligare fru. Nåt alla män borde fattat för länge sen. Min kära make brukar skylla alla eventuella problem på att jag ”tränar så mycket” men egentligen vet han bättre. En fru som inte tränar blir nämligen en orimligt gnällig  och lättretlig.

Jag blir en bättre PT. Dels underlättar det att vara i form om man ska springa, bära, hasa och dra runt på andra. Kan även vara lite knepigt med trovärdigheten om man underlåter att göra det själv. Och hur i hela friden ska jag kunna förmedla träningsglädje om jag inte får känna på den själv. Ett tungt vägande skäl – jag skulle ha väldigt svårt med trevligheten om jag inte fick den dagliga dosen av träning.

Träning får mig att må mitt bästa och ni vet hur det är – för att få andra att må bra måste man själv må bra.

Det skulle inte bli många rader skrivna om jag inte fick träna. Kreativitet och skarpt intellekt är tätt kopplat till den fysiska statusen.

På riktigt och på allvar – jag hade dundrat in i den berömda väggen för längesen om det inte vore för att jag prioriterar min egen träning.

Bästa tänkbara stressreducering – Träning!

Träna. Sova. Äta. Tre stora stenar i fallande ordning i mitt fall.

Sömn är så sjukt viktigt och jag vill verkligen poängtera att man måste verkligen inte gå upp mitt i aptidiga ottan för att vara en hälsosam och rådig doer. Personligen tar jag alla tillfällen att sova ut. Men ställs jag inför valet träning eller sovmorgon, då är valet lätt. Träning ÄR den större stenen.
Tränar jag så sover jag dessutom bättre. Sover jag så äter jag bättre.
Men det där slår ju åt båda hållen- sover och äter jag bra så blir träningen ännu mycket bättre. En positiv spiral som gör att jag helt enkelt blir en bättre Carolin i alla lägen. Ja, ni fattar va?
Kände ni, det här blev nästan ett mjukt om än något egocentriskt litet inlägg. Jag kunde ju bytt ut alla ”jag” i texten mot Du.
Du blir en bättre partner.
Du blir presterar bättre på jobbet
Du blir kreativ och rapp i roten.

Du hanterar stress bättre.
Du sover bättre.
Du äter bättre.

….om du tränar.
Men nu är jag ju inte den som skriver saker på näsan på folk ?

//Carolin Helt, Int Lic PT, utsövd, nytränad, kreativ, rapp i roten, hemtrevlig och stresstålig med bra mat i magen

Kommentarsfunktionen är avstängd.