Börja rätt

Hej
Jag tänkte dra en historia för er idag och detta för att den säger så himla mycket.
Hur det än är och hur mycket vi än vill förändra så måste vi börja rätt.

Man pratar mycket om träning, kost och alla tåssiga råd vi får via media nuförtiden. Carolin skrev ett bra inlägg om att sunt förnuft kommer man rätt långt med vilket jag mer än gärna håller med om!

Vi är ofta inne och petar på detaljer när det kanske är någon annan stans vi bör börja. Historien nedan vill jag gärna att ni funderar lite över. Som personlig tränare vill man inget hellre än att hjälpa till att förändra folks liv men ibland stöter man på patrull… Klienten i fråga lyssnar inte. Hen är så full av uppfattningar (som ibland kan komma från de mest tokiga artiklar mm) så att där finns inte mer plats i bägaren kan man säga.  Det sunda förnuftet lyser med sin frånvaro kan man säga.
”När elever är redo uppenbarar sig läraren”
Nu till historien:
Det var en pappa som skulle tillbringa eftermiddagen med sin son. Men han var stressad, ville läsa sin tidning och blev smått irriterad på sin son som tjatade på honom hela tiden. Då tog pappan och rev ut en stor världskarta han hittat i tidningen. Rev bilden i ganska många bitar och sa till sin son:
– sätt ihop detta pusslet så leker vi när du är klar!
Sagt och gjort, pojken tog alla bitarna och satte igång. Men efter en ganska kort stund kom han tillbaka till sin pappa med ett pussel som var helt klart. Pappan blev förvånad och undrade hur pojken kunnat fixa pusslet så snabbt?
pojken svarade:

– På andra sidan hittade jag en bild på en människa och då tänkte jag att om jag får ordning på människan först så får jag nog ordning på världen sen.

Min fråga till dig är nu, i vilken ände har du börjat?
Se till att få ordning på människan så kommer resten av sig själv
Go helg på er
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, mästare på livspusslet!

Kommentarsfunktionen är avstängd.