Begränsa ditt nyhetsintag!

Nu hoppas jag att jag inte blir missförstådd i detta inlägg men det är ibland så mycket elände på nyheterna att vi går runt och mår dåligt utav det. För att inte tala om alla dessa påstådda studier om allt!

Hur i hela fridens namn kom man fram till att just 11 födelsemärken och mer på armen innebar en högre risk för hudcancer. Och det konstigaste av allt, det var just högerarmen! Men Hallå! Jag tror många där ute är väldigt rädda för cancer ändå utan denna skärmselpropaganda. Sådana här påståenden kan vi väl få slippa. Sorgligt, hemskt, jag vet inte hur jag ska uttrycka mig faktiskt.
Jag träffar så många människor i mitt jobb som är just oroliga för det ena och än det andra. Detta går då ut över deras hälsa. Frågan är, är det värt det? Jag gör allt som står i min makt för att övertyga dem om att slappna av lite. Lägga fokus på det de kan påverka. Det vill säga rätt mat, rätt träning och viktigast av allt ett mentalt bra tillstånd! Och det få man inte genom att läsa nyhetsflöde idag kan jag lova. Jag tycker absolut att man ska följa med, göra insatser där man kan men som det är nu så blir det för mycket.

På gymmet idag var, så klart, var Trollhättan det stora samtalsämnet. Till Killen som tränade bredvid mig sa jag när han började prata om det:

”ledsen men jag tar inte in mer. Det gör mig bara ledsen. Det är inget jag kan påverka så jag har lämnat detta mentalt”

Nej, jag är inte iskall men viktigast för mig är att jag mår bra och då måste jag göra vad som är bäst för mig. Jag skänker många tankar till alla stackars anhöriga och alla barn på skolan där det inträffade skedde. Jag satt och pratade med min dotter igår om det hela för att hon skulle få klarhet. Hon behöver prata om det, alla behöver prata om det men låt det inte ta över!! Det är det jag vill komma fram till.

Om alla mina morgnar startar med nyheter, hemska rapporter i tidningarna så fylls jag utav detta. Därför har jag valt att starta mina dagar med sådant som gör mig lycklig. En god kopp kaffe, lite mental träning (meditation) lite snusande i min dotters hår och en god frukost. Sen är jag i gång att kan skänka glädje till min omgivning. Och jag tror faktiskt att jag gör det.
Jag vet att många behöver mötas av ett stort leende i dessa dagar. Mitt råd till dig är att du också gör det. Börja dagen med att känna tacksamhet för det du har, begränsa intaget av elände. Du lär få veta detta ändå.

Men viktigast av allt, skicka ditt välmående vidare. Det är så vi kan förändra världen!

Vi hörs
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som för dagen blev väldigt djup kände jag

Kommentarsfunktionen är avstängd.