Att få se dina barn växa upp, kan det bli ditt drivmedel?

Ursäkterna är många. Såsom, jag är ingen tävlingsmänniska, nej lopp är ingenting för mig eller gym, det är väl bara för biffarna. Där känner inte jag mig hemma. Nej, du kanske inte är något av det där men du kanske vill vara en av dem som gör allt vad du kan för att minska risken för cancer?

Sitter just nu och lyssna på Klas Kärre, forskare inom cancer och han är gäst i framgångspodden.
Nej, det kommer inga fantastiska knep. Det kommer inget resultat från någon raketforskning. Det som är och kommer här är sunt jädra leverne!
Det finns inga garantier så klart men om du tar hand om dig så ökar chanserna att du faktisk håller dig vid liv och kan njuta av att se dina barn växa upp.

Du kanske inte drivs av resultat, tider och va snyggare på bild (ja, gud så fånigt).
Men kan du kanske hitta din startgas, ditt drivmedel i att röra på dig, träna och äta bra mat för att hålla dig frisk?

Att undvika tex rött kött och processat kött kan minska risken för cancer med ca 7%. Jepp vi behöver protein men det finns i väldigt många andra livsmedel för dig som nu fick ryggbiffen i halsen. Lär dig lite och prova dig fram i baljväxt världen! Kikärtor, gör en hummus tex. På köpet får du då även i dig en massa fibrer som minskar risken för tjocktarmscancer som är den en av de vanligaste cancerformerna.
Istället för rött kött är fisk, vitt kött (fågel tex) en väldigt bra ide. Som sagt ingen ny info.

Var 3:e person dör av cancer och om ca 20 år dör varannan person. Är inte detta själ nock att ta det där steget utanför dörren?
För det är det det handlar om. Vi talar inte här om att jaga ihjäl dig utan bara motion! Börja där!

Övervikt innebär en väldigt stor risk att drabbas. Vad mekanismen är eller varför hade inte forskningen inget svar på än. Men som du förstår är det viktigt att vi tar detta på allvar.

För att undvika övervikt, bammbaddibamm baddibam, Trummvirvel!!!

Här kommer det!!!!
Ät bra mat och rör på dig!!!

Klas Kärre berättar också om att det lutar väldigt mycket åt att om du tränar, motionerar så svarar kroppen mycket bättre på den medicinska behandlingen som du, gud förbarma, kanske måste genomgå om du är en av dem drabbade. Jag har tränat många i den situationen och känner att det funkar.

Själv drivs jag av att vara stark och känna mig stark. Att detta sen ökar mina chanser att får se Isabell och Emelie växa upp är den bästa bonusen jag kan tänka mig!!

Kanske är det tvärtom för dig? Du drivs av att få se dina barn växa upp och av detta kommer du bli stark!

Så stark att du faktiskt kommer klara av alla andra

” fartgupp” i livet bättre. Kan kanske detta vara något för dig?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, föreläsare, mental tränare och med en tro, väldigt stark sådan på potatis, ägg, löpning och knäböj!

Kommentarsfunktionen är avstängd.