Äg din egen skit!

Förlåt och tack kanske jag ska börja med. Detta är ingen mysig text. Nej, inte denna gången heller då. Men vuxna människor, ja, ni från ca 18 år och uppåt – Äg er egen skit, lägg inte den på någon annan. De har kanske fullt av sin…

(den lilla pippin på bilden har inget med texten att göra. Den ingår bara i min serie djurselfies)

Jag läste någonstans:
Framgång är min egen förtjänst men mina motgångar är andras fel.
Suck, stön och tyvärr, ja så här brukar det se ut.

Men nu är det så här. Vi lever inte i en perfekt värld. Skit händer. Ibland oförtjänt och ibland väldigt förtjänt. Men det är du! det är du som ska äga din egen skit och lösa den.
Du behöver inte klara av det själv, det är inte det jag menar utan jag menar att du är ansvarig. Du ska vara ansvarig för att detta löser sig även om detta stinker. (läs tynger dig eller påverkar dig negativt)

När vi nu tar detta ansvar så kan vi komma på att vi behöver hjälp. Be om hjälp gör vi alldeles för sällan! Detta förväxlas nämligen ofta med att man är oduglig. Att inse och våga be om hjälp skulle, i min ögon, vara ett tecken på att du är mer stark och mer duglig än någon annan!

  • Mer praktiskt då. Detta får ju inte bli luddigt.
    * Om du saknar tid för transport till gymmet – träna hemma då. Be om hjälp, googla, gå in på Pt på riktgt och läs om Helts hitar! Som du såg, hoppas du la märke till, att jag inte skrev  ”saknar tid för träning” man löser träningen hemma på plats alltså.
    * Om du inte vet vad du bör äta för att bli piggare och få resultat? Fråga, googla (välj med omsorg) Läs allt vi skriver här och du är dressed for success!
    * Om allt låser sig, du har hamnat i nån mental gyttja. Be om hjälp. Det kan till och med vara så att du måste ta till professionell hjälp, terapi mm. Annars läs, lär ifrån våra texter, läs Johannes Hansens bok tought love och fuck your fears. Du kommer få massor av hjälp där.

Sen min vän…
Sen måste du själv göra jobbet. Ingenstans kan någon göra det åt dig. De kan ge dig redskapen men du måste äga din egen skit, rensa och göra.

Vi skyller ofta bakslag och motgångar på andra. Inte nu längre, nu är det du som styr upp skeppet!

Ha en underbar dag hälsningar Lisa Kaptein Kvist, full av skit ibland men en mästare på att reda ut den. Hur? jag ber om hjälp och tränar mentalt!

Kommentarsfunktionen är avstängd.