”3 efterrätter du kan äta utan dåligt samvete”

Läste ovanstående rubrik i en av aftonblaskorna häromdagen. Kostexperten tipsar. Kostexperten har gett ut ny bok. Kostexpertens recept på mat vi kan äta utan dåligt samvete. Jag tror jag blir galen på riktigt..

Det är inte recepten jag blir galen på eller att ännu en bok med krångliga recept med ingredienser från Långtbortistan som ska få det att verka lite krångligare än vad det behöver vara att äta nyttigt, ges ut.

Jag blir galen på riktigt över ”äta utan dåligt samvete”. Ursäkta men -Vad f*n är det för unken rubrik? Vad är det för unken syn på ätande?

Det där tugget är tyvärr ett vanligt tugg – ”nyttigt” godis, bars, drycker och annat som marknadsförs som ”guilt-free treats”.

När och vad bör vi då äta MED dåligt samvete, undrar jag så smått?

Oavsett vad man väljer att stoppa i foderluckan- varför ska man ens tänka tanken på dåligt samvete eller inte?

Tro nu inte för den skull att jag är den som förespråkar att vi ska snaska i oss skitmat i tid och otid. (Nåt som fö exakt samma kostexpert tyckte var en bra idé för att hålla motivationen upp samt pga man måste ”få unna sig att äta gott ibland” som om nyttigt och gott per definition är varandras motsatser. Men det var en annan artikel och nåt annat som skulle marknadsföras)

Att göra sunda val är en självklarhet i min värld. Men när så icke sker och valet faller på nåt annat –

NJUT då för bövelen av den goda smaken och gå sen vidare i livet, helt utan skuld, skam och dåligt samvete. Väl medveten om att det smakade gott i munnen för en stund men inte förde dig närmare något hälso- eller formmål, men heller ingenting som sabbar dagen, veckan eller resten av vad du föresatt dig.

Blanda inte in en massa irrationella känslor i ätandet.

Ät, njut, skörda frukten av dina beslut!

HEPPÅER!

/Carolin Helt Int Lic PT och helt skamlös

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.