Viktigare med en snygg kropp än att satsa på att bli en god människa?

Texten idag är kanske inte den ni tror att en Pt normalt skrivet. Men denna Pt:n har en bred syn på livet. Både Carolin och jag gör allt vi kan för förmedla detta. Att sen lyssna på andra kloka personer, i detta fall, ang rubriken, så har jag lyssnat och lärt av Paolo Roberto. (Ja igen) Det gör mig ännu klokare!

Om du tränar och om du äter mat då får du energi och då mår din kropp bra. När du mår bra är du trevligare och du behandlar andra väl. När du behandlar andra väl händer något inom dig – du är där! Du är nu en god människa! För att inte någon (speciellt Carolin då) ska misstuppfatta detta och få kaffet i fel hals så att säga så ska jag förtydliga lite.

Att vara en god männiksa betyder inte att du måste meditera, ge allmosor, gå i kyrkan och vara god mot människor du kanske inte riktigt gillar. Det betyder ej heller att du inte får säga ifrån eller stå på dig i det som är vikitgt för dig. I min värld betyder att vara en god människa att då trivs jag. Då får jag min vilja igenom oavsett. Jag tror folk i min omgivning mår bättre då och det underlättar för mig. Det är jag som är viktigast för mig. Jag är som sagt Vd för mitt liv och mina val får mig att må bra.

Jag vet, kan vara lite tjatigt men det är lika tjatigt för oss att höra om alla som dissar mat och dietar den ena värre än den andra och BARA siktar på beach 2017. Att gå ner i vikt spyr jag nästan på. Många anser att vara smal är det viktigaste som finns. Det finns folk som skulle gå över lik för att gå ner i vikt! VARFÖR? Det är bara en siffra som bara du känner till. Ett förhållande mellan dig och en våg. VARFÖR!!?

När du ger kroppen vad den vill ha, dvs mat och motion. Så ger den dig tillbaka vad du behöver. Du har då lättare för att hålla dig frisk, mindre ont, du får mer energi och du bli gladare. Du börjar nu trivas i din kropp. (Lycka!)

Sen är det helt ok att nå/sikta högre och då talar jag om att gå från moton till tuffare träning (vi kommer nog prata om detta i nästa avsnitt i vår podd) för att du vill ha mer – Grattis! Du ska göra vad som får dig att må bra och att ändra från motion till träning är en bra tanke. Ditt resultat kommer nu bli ännu bättre. (Lycka!)

När du ger din kropp och sinne vad de vill ha så blir du en lyckligare människa så enkelt är det. Att vara lycklig måste väl ändå värderas högre än att strutta runt på en strand, hungrig, smal och försöka se lycklig ut? Det kan ju dessutom bli en skitsommar – hur tänker du då?


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist vars största prioritet är att vara lycklig, svettig efter ett rejält träningspass för då är jag som trevligast!

Kommentarsfunktionen är avstängd.