Varning för stötande innehåll…

Följande text kan kännas obehaglig, jag är medveten om det. Nej, det handlar inte om kriget i Syrien, barnmisshandel eller djurplågeri. Det handlar om något så ruggigt som ansvar, eget ansvar..

”Jag har ont här” ”Jag är fet där” ”Jag är så trött och ingenting är roligt” ”Undrar om jag inte är lite utmattad ändå”

Ja hör ni, det finns så mycket att gnälla och pipa över om det är det man vill. Skärp er. Det är det här som är livet, se till att leva det.

Idag är det fredag och alla verkar leva upp en smula. Trevligt.  Men snart är det måndag igen och det är också livet. Det är lite så det funkar.

På måndag börjar man leta efter motivation. Igen. Lägg av med det. Vänta heller inte på att någon ska slänga den på er. It will not happen. Ta ansvar. Var vuxen. Lev livet och gör det väl.

När jag var helt nybakad Personlig Tränare hände det att jag gjorde misstaget att ta ansvaret. Hela ansvaret. Kunden kom till mig och sa ”Motivera mig! Gör om mig!” Okej okej, det fixar jag tänkte jag och tänkte helt fel. Det spelar absolut ingen som helst roll hur bra peppmupp jag är, hur otroligt genomtänkta träningsprogram och kostupplägg jag framställer om inte individen som ska genomföra det kan ta sitt ansvar och faktiskt göra enligt instruktionerna.

Den allra bästa coach du kan skaffa dig är du.

Ty det är DU som måste göra jobbet. 24 timmar om dygnet. Alla dagar i veckan. Det är ditt ansvar. Ingen annans. Oavsett vilken typ av jobb det handlar om.

Ta hjälp, jajamänsan men ansvaret går inte att delegera. Sorry.

Jobba hårt och få lön för mödan. Själv göra, själv ha. Bli din egen lyckas smed och så vidare.

Trevlig helg, snart är det måndag igen. Det är det här som är livet – Glöm aldrig det!

Sådärja, fredagspeppen är levererad. Over an out från allas eder Peppmupp.

//Carolin Helt, Int Lic PT #jobbahårthållkäften

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.