Varje människa har sin optimala träningsnivå

Med ca 17 års erfarenhet som Pt samt tusentals möte med människor är det väldigt tydligt – vi är alla olika och därmed har vi alla vår egen optimala träningsnivå

Ibland är det morgonpromenader som är grejen. I nästa stund ska det crossfittas för att i nästa andetag stå dubbelvikt på ett yogapass och uuuummmma.

Vad gäller? Vi måste ju hänga på trenderna eller vad som spottas ut i media eller?

Nä du, du måste ta reda på vart du står och vart du är på väg. Fel, ta reda på vart du vill ta vägen. Just den infon ska då bestämma hur och vad du ska träna. Ja, om du vill ha resultat det vill säga.

Jag vet inte hur många gånger jag har fått försvara min mängd och mitt val av träningspass. Det ”lustiga” är att oftast är personen i fråga en person som definitiv inte är på samma väg som jag. Väldigt ofta har personen i fråga ett ”klart” motstånd till lite hårdare träning.

Nu säger jag det så tydligt jag kan – Varje människa har sin optimala träningsnivå och jag har noggrant utvalt och hittat min.

Tycker du det låter svårt. Ja, det är det för ryktena surrar och alla tycks veta.

Mitt hetaste tips är att fråga. Att ta hjälp.

Skulle jag vilja lära mig något om dykning så hade jag noggrant sökt upp rätt hjälp för detta.

Det är inte meningen att du ska kunna allt. Lägg inte onödig tid på motion eller fjollövningar om det de är de rätta som tar dig just dit du vill.

Fråga någon som vet, det är värt vartenda öre och varenda minut.

Din optimala träningsnivå är nyckeln till det du letat efter, kanske alldeles för länge.

Sitter på flyget nu mot Spanien för att hålla en träningsresa. Att lära ut, att få mina deltagare att hitta son väg – det är min stora uppgift ett pat dagar framöver 

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, olik många och med en del missar i bagaget 

Kommentarsfunktionen är avstängd.