Varför låta bli?

Att hitta sitt ”Varför” trendar. Varför träna? Ja, varför hålla på liksom?  Självinsikt är aldrig fel men på nåt sätt känns frågan felställd.

Jag tänker mer – Varför låta bli?

Ja, varför låta bli när:

  1. En rasande bra kondition gör att man orkar mer än vad som är absolut nödvändigt.
  2. Lyckan som uppstår när man känner att man kan lubba på i all oändlighet och känna sig lätt, stark och oövervinnerlig- vem är jag att förneka mig den?
  3. Frustrationen OCH nöjet i att lära sig nya saker, lära sig bemästra rörelser och kapaciteter man inte visste att man ens ville- varför förneka sig möjligheten att utvecklas som människa?
  4. Stark och starkare – när är det någonsin till belastning för en själv lr andra? Låta bli att vara just det- sinnessjukt att välja så konstigt.
  5. Känslan av totalt genomkörd kropp. Att få sjunka ner i soffmyset efter en dag av väl utförda träningspass så där gött trött i hela sitt väsen, lägg till nyäten och ja, vem fasen är jag att förneka mig själv den känslan av tillfredställelse?
  6. Jaja, sen har vi ju allt det där med att hålla sig frisk och skadefri, tja leva länge och lyckligt också, orka mer än bara arbeta, sånt är inte heller kattpiss.

Så varför i hela fridens namn låta bli? En betydligt rimligare frågeställning.

Det enda genomtänkta svar jag kan se på den frågan är –

”Nej, jag vill inte leva livet fullt ut. Jag vill begränsas och förminska mitt liv i mesta möjliga mån.”

Sådan självinsikt besitter dock sällan den träningsovillige.

Heppåer!

//Carolin Helt, Int Lic PT som är lite trött på självklara frågor..

Kommentarsfunktionen är avstängd.