Varför får du så många saker gjorda? För att jag gör dem??

Nyårslöften kan dra åt helvete. En stark vision om hur du vill ha det samt hur du vill vara är enligt mig den nya svarta!

Jag sysslar mycket med målsättningar och listor. Vissa spyr när de hör ordet målsättning och då är höga målsättningar ingenting för dem. Men en vision om hur du vill ha det är väl inte för mycket begärt?  eller?

Du är alltid igång. Du får alltid så mycket gjort. Hur gör du?
Detta hör jag ofta och svaret är väldigt enkelt – Jag gör dem bara – på direkten oftast

För mig funkar listor och kraftfulla handlingar. Älskar mina meditationsstunder då jag visualiserar om framtiden men det passar inte alla. Men att ta tag i saker direkt och då kanske köra listor tror jag funkar för de flesta.

Jag hade ett mål/vision att bli mer miljömedveten. Var börjar jag? Inte gå in ett djupt grunnande om hur jag ska rädda världen utan vad kan jag göra direkt? Jag köpte kassar. Sådana man använder om och om igen. Såja, starten har gått, en handling är gjord och man är igång!

Kanske sitter du där med julfläsket i knäet och gnäller. Sluta med det och gör någonting här och nu! 5×10 höga hopp eller följ övningarna Carolin la upp för någon vecka sen.

Gör! Gör nu!

Du är då igång och du behöver inte leta upp ditt motivations-armband. (Vilket jädra påhitt va?!) Det är handling som räknas och det enda som funkar för ökad motivation!

Att tex börja träna kan bli ett alldeles för stort projekt då många klyddar till det.
Nej, du behöver inte vänta tills du köpt de där snygga träningskläderna. Jepp, de hjälper men du kan börja träna innan! Hemma, ute, börja, bara börja!

Att få saker gjorda handlar ofta om att sätta igång direkt. Tänk inte efter så förbannat. Då känner du kanske motståndet…(det har vi alla)

Du behöver motivation och den kan ingen ge dig. Den går inte att köpas för vilka pengar i världen. Motivationen kommer från dig. Tryck på start nu så kör vi!

Vi ska snart spela in årets första podd och eftersom den är till för er (samt mitt och Carolins ego) så vill vi svara på era frågor. Om ni ställer några så klart… Gör det alltså!


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, effektiv som tusan men med massor av tid över.

Kommentarsfunktionen är avstängd.