Varför är det alltid de största personerna som sitter med de största glassarna?

Nej, detta är inte mina ord. Jag hörde det i förbifarten men det var ju ändå rakt på sak! Och ofta sant…  Men dagens text är inte till er som tycker allt är ok (👊🏻 Till er) utan till er som bölar och gnäller utan att ta eget ansvar. 

Ja, varför är det så?  Att vissa är så mycket större…?
Enkelt, väldigt enkelt. Har man för mycket fett på kroppen så äter man troligtvis för mycket. Idag är dessutom allt, alla förpackningar väldigt mycket större, glassar, godispåsar, chipspåsar mm mm.

Svårt att stå emot?
Skärp dig!

Återigen, denna text är för dig som gnäller och bölar över missnöje och uteblivet resultat.
Och nej, det är inte lättare för oss andra att stå emot. Vi har bara lyckats träna bort det. Och nej, vi är inte bättre människor än du.

Är du nu en av dem som gnäller och bölar ställ ifrån dig bölehinken och ta tag i saker och ting.
Det är inte andras fel att du äter för mycket eller dricker för mycket för den delen. Det är ett val du har gjort.

Man kan äta mat, ordentliga portioner men då får du välja bra mat. Mat som mättar. Vi pratar ägg, potatis, andra rotfrukter, baljväxter, fisk, kyckling. Ja, jag skulle kunna göra listan lång.

Det är sommar, sol, strand och festerna kommer tätt men gå inte ”all in” i skitmatsträsket (eller dryck) Du kan njuta ändå, du behöver inte dricka och äta allt som ställs fram.

Att ”vi måste ta lite chips för att få i oss salt nu när det är varm” kan va ngt av det mest korkade jag hört faktiskt. Salta på ägget om du är orolig. Ta en resorb om det är riktgt hett och du svettas och tränar mycket.

Men sluta skylla på allt och alla om du får i dig mer skitmat än vanligt. Du har bara gjort en del felaktiga val tidigare. Det är inte kört och nej, du ska inte vänta med att börja träna och äta bättre efter sommaren! Bry dig inte om det som varit.

Det var tidigare. Det var förr när du inte var mer bestämd.
Det var då du trodde du var svag.
Men nu vet du bättre👊🏻

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist Pt, mental tränare med en hård träningsbakgrund i att stå emot skitmat

Kommentarsfunktionen är avstängd.