Vare nån som pep om träningsvärk?

Äntligen börjar folk ta tag i livet igen, ja periodarna alltså. Alla vi andra har ju aldrig släppt taget så att säga. Livet som periodare kan inte vara lätt alltså…

Tänk att behöva göra om jobbet att komma i form om och om igen, att det är tufft fattar ju vem som helst. Det är tungt, de har tappat flåset och till råga på allt får de träningsvärk å det grövsta också. Jag kan inte låta bli att frustskratta via näsan, vad hade de väntat sig?

Tro att man behållit formen genom att göra –  inget?

”Ja men jag har ju promenerat en hel del” säger nån. Det verkar ju ha funkat bra, svarar jag på det. För den som dessutom lagt på sig lite extra kilon att hasa runt på och som vill beklaga sig över det, hoppas jag bara att det var riktigt gott och värt det.

Ty jag har inga som helst problem med att sparka på den som ligger eller strö salt i såren på periodarna – TOLD YOU! Gör om och gör rätt i framtiden. Ömka om träningsvärk har ni inget för.

Träningsvärken beror inte på den nyss utförda träningen, den beror på all träning som inte utfördes under sommaren.

 

Så här behandlar jag givetvis inte nya bekantskaper, då är jag nästan typ förstående, de vet ju inte bättre liksom. Jag är inte så hemsk som det påstås på vissa håll..Inte hemsk alls faktiskt, jag vill alla väl. Jag vill att alla i min omgivning ska känna sig i god form, alltid. De blir så mycket mindre gnälliga då. Vinn – vinn liksom.

Efter att ha saltat och sparkat på berörda måste jag ju ändå ge lite klapp på axeln –

Periodare! Ni är på igen, härligt! Att ni har det tungt just nu bevisar bara att regelbunden träning lönar sig!

Kom igen nu för tusan! Få upp tempot! Det kommer vara motigt till att börja med men Hallå-  I uppförsbacke gasar man! Minns den härliga känslan av att vara pigg, stark, snabb, rapp i roten och effektiv som få! Ja, det är ju det man blir av vanor som är goda på riktigt. Det väntar alldeles om hörnet om ni gört och gört nu 😀

 

//Carolin Helt, Int Lic PT, inte hemsk alls, egentligen..

 

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.