Vad du stoppar i foderluckan spelar väldigt stor roll. Minskad fettvikt? Kosten är 75-80%!!!

Nej du kan inte kompensera skitmat med mer träning. Hur ofta ser jag inte dessa, tidigt på morgonen, fredagar och måndagar. Slitandes ofta för att förbereda ett mindre sunt leverne till helgen eller försöka ”bota” ett redan avverkat väldigt osunt leverne från helgen som varit. Sorry min vän, det funkar inte så

Det handlar om så mycket. Bara för att nämna några
– dina bakterier i mag och tarm hänger inte med i dessa svängar. Du hinner inte ge det ”goda laget” vad de behöver för att öka sin stam. Låter det invecklat? Det är det inte. Mycket tyder på att dessa goda bakterier styr mer än vad du tror över hur din kropp mår, vad du är sugen på och därmed vad du stoppar in i forderlucken. Som du förstår påverkar ditt intag din fettvikt.

Ett helg och semester ”go all in” och ”vi lever bara en gång” tänket ger oftast rubbad sömn. Sömn pratar vi väldigt mycket om i det kommande avsnittet av podden som är ute imorgon. Sömnbrist eller dålig kvalité på sömnen rubbar dina mättands och hungerhormoner vilket gör det väldigt svårt att stoppa rätt saker i munnen. Svårt och svårt förresten, vi ger vika för vi har inte tränat upp att stå emot helt enkelt.
Under sömnen återhämtar sig kroppen, tillväxthormoner utsöndras, dessa påverkar muskelutveckling/byggnad som i sin tur då påverkar din kroppsammansättning. Inte vill du ha större andel fett på kroppen än muskler väl? Bra, ett gott tips är att se till att sova ordentligt!!

Alkoholen gör sitt. Det är ett gift för kroppen och med den fantastiska skapelse vi är fixar kroppen detta genom sitt eget reningssystem. Bland annat genom vår lever men då är den ju upptagen ser du. Så upptagen att din fettförbränning kan påverkas. Och mer fett på kroppen, det vill du ha eller?
Inte som en förvåning, hoppas jag, så innehåller alkohol en hel del energi också…

Som ska in i budgeten…

Den budgeten som kanske inte alltid är så smart upplagd då du kanske fläker dig i solstolen under lediga dagar och träningen lyser med sin frånvaro.

Ja, fy fasen vilken moraltant jag är! Och fly vad jag lät tråkig! Näe du! Jag svarar bara på alla de frågor som jag får VARJE DAG! ännu oftare efter sommar och semester. Därför gör jag mänskligheten ett tjänst och ber er ta en funderare över hur du vill må under denna helt ljuvliga årstid.

För min räkning så kommer jag att varje dag röra på mig. Röra på mig kan betyda ”bara” motion. Här tänker jag vandring, cykling eller simma runt en sväng. Ett par gånger vi veckan ska jag ta i ordentligt. Det ger mig den där härliga drogen som gör mig extra lycklig! Oftast, under ledigheten, består den av löpning. Passar på att se mig om på den semesterort jag befinner mig på. Skitkul faktiskt – Prova!
Jag kommer ta ett gott glas till maten, ja kanske till och med till lunch ibland för jag vill och jag tycker det smakar gott. Men jag vet, det handlar om mängd, den är sååå viktig för mig. Jag håller därför örnkoll på den.

Jag vill njuta av varje minut, sova gott och ge min kropp vad den behöver för att bibehålla denna form som jag lyckats bygga upp.

Inte fasen tänker jag ”slarva bort den” av ren idioti. Det skulle ju vara som att jobba som en idiot för att få ihop en bra summa pengar för att sen slänga dessa rakt i soporna. Mycket korkat. Mycket, mycket korkat.
Ska vi bestämma att du inte heller är korkad denna sommar?


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, hittat en väldigt skön livsstil som jag aldrig kommer släppa!

Kommentarsfunktionen är avstängd.