Vad är jag ”värd”?

Gick hem ett par timmar tidigare från jobbet härom dagen och fick höra ”gör det, det är du värd”. Tog sovmorgon och fick höra ”åh vad skönt, det är du värd”. Köpte nya träningstajts och fick höra ”det är du värd”nä det där sista var ljug, ingen sa det men det jag är ute efter är – Vad är jag värd? Egentligen?

Jag blir på riktigt provocerad av att höra just det där ”det är du värd” Vadå ”värd”? Jag är ta mig tusan värd ALLT!

Men jag går inte hem tidigare från jobbet för att jag är ”värd” det, jag går hem för att jag kan, vill och har planerat för det.

Jag tar sovmorgon när jag får tillfälle, inte för att jag är ”värd” det, jag gör det för att jag vill, kan för att jag har planerat för det och för att jag behöver det.

Jag köper de där brallorna inte för att jag har förtjänat dem, jag belönar mig inte med dem eller unnar mig nya brallor. Jag köper dem för att jag kan och för att jag vill ha dem. Kort och gott as simple as that!

Nä, jag äter inte semlor. Inte för att jag inte vill unna mig det. Jag äter inte semlor för jag tycker inte de är tillräckligt goda och de tillför inget mitt liv behöver. Jag äter däremot det jag älskar tycker allra bäst om varje dag (Green Choice Jordnöstmör och ägg, inte i kombo dock) för att jag vill, tycker det är gott och det får mig att bra.

Någon gång i månaden blir jag sugen på choklad. Vet ni vad? Då äter jag det. Jag äter det inte för att jag unnar mig det, inte för att jag förtjänar det, inte för att jag är värd  en belöning. Jag äter det för att jag vill ha det och tycker det är gott.

Är det inte nåt märkligt brudigt över att vi ska unna, förtjäna eller vara värda vissa saker?

Jag har då aldrig hört en man säga att han unnar sig ett par skor eller en cykel eller en öl. Han skaffar sig det han vill ha utan att ursäkta sig.

För det är väl för att ursäkta sig man säger det där att man är ”värd” nåt eller? Jag tycker i alla fall att det verkar så. Jag vill då rakt inte ursäkta mina handlingar, eller jo, det händer. Men gör jag något dumt som kräver en ursäkt, är det aldrig pga att jag varit ”värd” det…

 

//Carolin Helt, Int Lic PT som inte ursäktar sig i onödan

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.