Vad är det för skitsnack!

Har du ställt denna frågan till dig själv? Har du ifrågasatt den där ”rövhålan” inom dig som bara får dig att må dåligt och ta värdelösa beslut?

Jag har en högljudd sådan och är nog inte olik någon annan. Igår, måndag, måndagar som jag normal faktiskt gillar, var den hur högljudd som helst. Resultat – lyssnade för mycket på den och dagen blev kass. Till en början i alla fall. För sen ställde jag mig frågan – Vad är det för skitsnack!?

Den där rösten berättar ibland för dig att du är kass, att du ogillar allt och alla och du minsann inte ska tro att du är något. Oftast höjs denna röst när du gett den de förutsättningar den älskar. Det skulle kunna vara dålig sömn, skitmat och inaktivitet. Smörgårdsbord för denna hemska ”varelse” Detta ger den all den näring den behöver för att fortsätta mala på. Låt den inte får det nöjet! Ge den inte näring!

Stoppa den! Ifrågasätt skitsnacket! Tro inte allt du tänker. Just det skitsnacket behöver faktiskt inte vara sant. Om du inte provat tidigare så ge dig ut på en löprunda (ha ha blev först ölrunda i stavningskontrollen?) eller ett kort pass i gymmet (om tiden är knapp)

Av någon konstig anledning avlägsnar sig då denna röst och en annan mer, mycket mer kreativ röst börjar göra sig hörd. Där och då börjar saker fungera igen…

Om vi då tar min måndag som ett exempel. En helg av dålig sömn, en söndag med en hel del skitmat gjorde att min sämre röst fick vatten på sin kvarn.

Men redan vid ca 11 tiden, efter ett rackebajsarpass i gymmet var slaget vunnit! Tillbaka igen med rätt inställning och med rätt vägledning innifrån, Bam??!

Ja mina vänner, så enkelt kan det vara. Värt att prova eller hur? Så ifrågasätt skitsnacket och bli en lyckligare människa!

Hälsnngar Lisa Kaptein Kvist, ibland full av skitsnack men det varar aldrig så länge.

Kommentarsfunktionen är avstängd.