Tror det är nyttigt för många att det inte behöver vara så jädra perfekt

Det perfekta upplägget, den perfekta positionen, de perfekta övningarna och så vidare… I dessa Corona tider kan vi kanske lära oss att göra det som funkar, att allt inte behöver vara så jädra perfekt hela tiden.

Träffade en gammal Pt klient på Ica häromdagen. Hon har valt att göra sin träning hemma. Tidigare har hon följt ett program och ett upplägg. För att citera henne, någorlunda i alla fall så sa hon så här:
”jag har satt ihop lite av vad jag hittat på nätet och från ditt program. Så järdra skönt att få det till att funka ändå. Det blir lite hipp som happ, inte perfekt men jag får liksom till det”
Ja, blir man inte varm i hjärtat så säg?!

Missförstå detta rätt. Jag uppskattar verkligen perfekt, på rätt plats,  men jag blir så jädra stolt och imponerad av att man löser saker. Livet, det där livet som ständigt är i förändring kräver att vi gör vad som krävs för att få det vi vill ha där och då. Tro det eller ej men många vill ha en stark kropp som håller.

Man vill ha muskler och man vill framför allt annat få den där goa känslan som kommer efter att ha rört på sig.

Strävar man då efter den ständigt perfekta träningen så kan livet bli mycket jobbigare/svårare än vad det behöver vara.

Nej, mitt absoluta råd är – använd fantasin, använd din kropp och rör på dig.
Jag vet, såklart, inte hur det är på andra gym men där jag håller till (Formtoppen) håller man avstånd, man spritar och torkar så det står härliga till.
Men jag har full förståelse att man väljer att avstå. Då mår du bäst av att göra vad du kan.

Här kommer några bra tips:
– skaffa dig två vita dunkar. Finns oftast på macken.  Fyll dem men vatten, sten beroende av hur mycket vikt du behöver. Nu har du väldigt enkelt tillverkat ett par perfekta hantlar! Inte perfekta med de går att lyfta eller knäböja med. Nu är det upp till dig att göra jobbet! Googla fler övningar så blir denna text lite kortare.
– Ett trappsteg, en liten pall eller en lite högre bänk? Välj det som ger dig din utmaning. Gå eller spring upp på den en si så där en minut. I ”vilan” gör du knäböj. (jeep du kan ha dunkarna i händerna) Du skulle också kunna hoppa lite sköööj under ”vilan” allt efter din förmåga och allt efter vad du behöver för utmaning. Repetera en massa gånger… he, he

Ja, min vän, inte det perfekta träningsupplägget men du får saker gjort

Du får tränat och du får den där goa känslan av att ha använt och utmanat din kropp.

Använd inte ”att det måste vara perfekt” som en ursäkt för att inte röra på din lata röv!
Ursäkta uttrycket men jag är innerligt trött på ursäkter som tex. att Corona gör att man inte tränar
Skärp dig skulle jag vilja säga!

Kan inte utan att bli såååå Imponerad av Jeanette Jäger, CEO på Bankgirot och hennes medarbetare.  De har startat ett hälsoprojekt på jobb – Steg & Styrka, allt för att personalen ska må bra. För att de ska hålla, för att de ska klara utmaningen att kunna jobba och må bra hemifrån. Jag föreläste för dem om detsamma, för ett tag sedan, inte perfekt, på distans, digitalt men resultatet? Det är jag jävligt nöjd med!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, föreläsare och Mental Pt för dem som inte hittar lösningarna, än…

Kommentarsfunktionen är avstängd.