Ten weeks of HELT…

Hedrad, ja jag känner mig hedrad. För ser ni, de senaste dagarna har jag haft vad man kan kalla för efterkontroll på Värsta Formarna.

Det allra viktigaste av resultat har ju redan dokumenterats- så satans rappa kroppar de har! Starkare, uthålligare, snabbare, ökad kroppskontroll och pannbenets tjocklek- ja ALLT har förbättrats! Tuff träning har lätt den effekten…

På efterkontrollen eller slutmätningen eller vad man nu vill kalla det så är det kroppskompositionen som mäts- muskelmassa och fettmassa. Något som i huvudsak styrs av vad  man väljer att stoppa i foderluckan. Vad kan ha hänt under dessa ”Ten weeks of HELT” dvs 10veckor av ökat fokus på den egna fysiken?

De får inte en detaljerad kostplan av mig pga jag är helt övertygad om att ska resultaten vara bestående måste varje individ lära sig att tänka själv.

De får däremot ett rekommenderat kcal-intag (något som är dynamiskt pga hur fysiskt aktiva de är påverkar givetvis hur mycket energi de bör peta i sig) samt en rekommendation på hur mycket kolhydrater, protein och fett maten bör bestå av. Främsta fokus är alltid på proteiner för den som vill göra en positiv förändring av muskelmassa och/eller tappa i fett.

De ansvarar sedan själva för att så noggrant som möjligt sköta sin kostregistrering (jag går in med rödpennan på regelbunden basis, nån ordning får det ju vara) och de inser snabbt vilka sjuka mängder broccoli och torsk de kan peta i sig och bli mätta och belåtna samt hur sjukt liten bit kladdkaka det motsvarar i kcal.

Det händer att folk som inget begriper säger ”Men du som tränar så mycket kan ju äta vad som helst” eh nä och but why?

Att trycka på med det som gynnar kroppen och du finner föga behov av att unna, då äter du istället det där som äts bara pga gott just för att det är gott och kräver inte att nån motprestation utförs.

Och som dom har fattat detta!

Att gå runt och vara hungrig är inget farligt på nåt sätt men det är tämligen onödigt om man bara väljer näringsrika råvaror. Istället för att ”hålla igen” får många istället jobba för att trycka i sig ännu lite mer.

Och resultaten kommer som ett brev på posten! Som breven kom förr vill säga. Så många medel- och överåriga män och kvinnor som är i sitt livs form! (Jaja, en och annan underårig också. De får också vara med om de är tuffa nog).

Några är sådana som hållit igång hela livet och som vägrar att levla ner. Några är såna som förslösat en jäkla massa år på att nöja sig med promenader och som först efter fyllda 45 insett att de är värsta atleterna bara de gett det ett försök och med dårars envishet inte gett upp trots att det varit allt annat än bekvämt på vägen.

Tänk vad många som helt i onödan drar ålderskortet som en ursäkt för att inte lägga in en högre växel? Lägg av med det.

Bor ni i Värnamo har tåget redan gått för både hösttermin -20 och vårtermin-21 pga fullbokat. (Tänk va, de får en utskällning som inledning av varenda pass och ändå vill dom påt igen. )

Nässjöborna har dock fortfarande chans att ta våren -21 med storm…(komsi komsi, förutom utskällning i preventivt syftet så utdelas även beröm efter varje pass till den som förtjänat det.)

Sa jag att jag känner mig hedrad? Ja, jag är hedrad att få vara med och se alla dessa stordåd som begås..

// Carolin Helt, Int Lic PT och hedrad som få…

Ps. TACK!! Susanne Domby för den fantastiska  sammanfattningen av vårens 10 Värsta Formen- veckor. Kanske borde vi byta namn på spektaklet? Hmm…kanske..

Kommentarsfunktionen är avstängd.