Svart bälte i mental styrka – Va flexibel!

Ja du, ibland går det inte riktigt som man tänk. Det blåste kanske lite från fel håll eller till och med lite motvind. Inte lägger du dig ner och bölar för det inte. Inte ger du upp. För du är starkare än så. Du har tränat upp dig till svart bälte i mental styrka!

Idag kan du lyssna på inlägget istället! tryck här!

Jag så kan en diskussion pågå i mitt huvud ibland och jag kommer alltid fram till att ja, jag har det där svarta bältet.
Jag kan tänka om. Offerkoftor och böleri är ingenting för mig. Jag gråter titt som tätt för jag är en sån där känslig person men böla för mig är en helt annan sak. Det är gnäll!
Böla är för veklingar. Tårar, riktiga tårar är för dem som är starka, för dem som vågar.

Det jag talar om här är att man är lite flexibel, har ett lösningsfokuserat beteende eller om man så vill, att man alltid har en plan B.
Denna förmåga att swisha håll, se saker från en annan sida och ta sig vidare kommer att rädda en många gånger.

De som inte är så vältränade inom detta än står ofta där med skägget i brevlådan och är ofta väldigt förvånade att de inte tex fick en Ferarri fastän de ville och tänkte att de ville ha en. Nej skämt o sido, det är så många lull lulla därute så jag var bara tvungen.

Jag ska ge er ett exempel så blir det kanske lättare att föra över det i er verklighet.
Ni har för avsikt att äta nyttigt denna helg. Ni har planerat, köpt in bra prylar men då dyker den upp! Spontaninbjudan från grannen. Solen skiner och de är skittrevliga att umgås med. Men du vet… Du vet att rosévinet kommer att dyka upp, likaså chipsen och kvällsgroggen. Lätt att tänka, ähh va fasen, man lever bara en gång. Men då ska jag berätta för dig att väldigt många som går in i den där – ähh va fasen, går all in och kör hela natten inte känner likadant dagen efter. Det var liksom inte värt det.

Jag ska inte vara en moraltant här men det går att göra både och. Man gör det som gynnar dig och dina mål. Man är flexibel, man har en lösning.
Så här hade jag gjort: Ätit ett par ägg hemma innan = mätt och osugen på skit. Gått till dessa trevliga grannar, tagit ett eller två glas och verkligen njutit av dessa men sen gått över till vatten. Jag hade ätit maten som serverats, troligtvis hoppat över efterrätten efter som den inte fick plats i min ”budget” och detta utan att få dåligt samvete. Jag hade berättat för värdparet att maten, som jag då kanske tog 2 portioner av, räckte och gjorde mig mätt.

Vi har ingen skyldighet att stoppa saker i munnen eller dricka något bara för att vi blir bjudna! Det är väl det ni lär era barn och tonåringar?

Framöver så gör en plan, ha plan B tillgänglig så håller sig offerkoftan borta och du lyckas med vad du tar dig för. Träna upp styrkan om du så är och handlar, är på stranden eller blir hembjuden till någon. Ha en plan B och var flexibel för du kommer klä väldigt bra i detta svarta bälte av mental styrka.

Ni ska få ett hett tips till. Ett som jag skrivit om förr. Ett som jag alltid anammar.
Drick vin till maten och gå hem samma dag du är bjuden!

Ger mig ett gott glas, jag får träffa mina vänner men jag får också en underbar nästa dag, fylld av träning & trädgårdsarbete!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, i mångas ögon (tror jag) en tråkig fan men det bestämmer ju faktiskt själv över!

Kommentarsfunktionen är avstängd.