Stay strong, live long!

Att börja träna är inte speciellt svårt, det har nog det stora flertalet gjort både en och två gånger. Det räcker med en titt i spegeln efter nyår för att får fart på träningsmotivationen.
Yttre omständigheter som att trimma till sig inför badsäsongen håller motivationen på topp, på sin höjd till nyss nämnda säsong. Men sen då? Hur lyckas man hålla motivationen på topp året runt, livet ut? För lets face it- det är ju rätt tröttsamt att börja om hela tiden.. I morse förenade jag nytta med nöje, jag lämnade bilen på service och sprang sedan den knappa milen tillbaka hem igen. Längs med vätterstranden mötte jag trötta Dreamhackgrabbar och lite småtrötta hundägare och  med ens kände jag mig lite snabbare, starkare och klokare. Stärkt av den känslan och av den strålande solen lubbar jag raskt vidare. När jag närmar mig målgång är jag inte riktigt lika rapp i steget och det är då jag möter henne….

Nerför backen kommer en tant i 75års åldern, på cykel, med solhatt under hjälmen och med den beigea kappan fladdrande bakom sig. Hon sitter hukad som en racercyklist, det går undan kan jag säga och blicken är fokuserad- ”no fear”. SÅN vill jag också bli! En orädd tant, full fart och med no fear i blicken. DET är motivation som räcker för en hel livstid. Att leva för att träna säger jag inte emot, men att  Träna för att LEVA, det är grejer det! Leva ett starkt, friskt och förhoppningsvis långt och innehållsrikt liv. Att träna för att ha en kropp som fungerar och som gör det möjligt att göra allt det där man vill kunna göra -nu och sen. Jag vet inte, men för mig känns det bra mycket mer motiverande än en platt mage, ogropiga lår och en snabb tid på milen…

”Träning måste vara roligt” var det någon som sa.  ”Grisar ska inte ha roligt” säger jag. All träning är inte rolig alltid, men någonstans på vägen är det alltid roligt. Vissa gånger gläds man redan innan passet, ibland är det roligt just precis där och då, vissa gånger är det känslan efteråt som är hela behållningen och har man bara tålamodet så är lyckan total när resultatet av all träning visar sig!

Hon skrattade inte, tanten jag mötte, hon log inte ens. Men jag tror hon är rätt glad över att hon kan racercykla i backarna en helt vanlig tisdag i alla fall.

Tack för påminnelsen om varför, tanten. STAY STRONG LIVE LONG!!!

//Carolin Helt ”flygande reporter” PT Kvinna

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.