Sluta dra i skinnet…

Jag får klåda, ja rent av eksem i mina hörselgångar emellanåt. Dåliga ursäkter, högljudda latmaskar och allt detta eviga tjatande om ”unna” i tid och otid. För att inte tala om alla dessa som råkar ”tappa telefonen i marken och som sen börjar stampa på den” i någon form av förtvivelse..

Ja ni vet, när inte allt går enligt den perfekta planen för de goda vanorna man tänkt sig ha, tja då skiter man i allt resten av dagen/vecka/våren/sommaren/ året.

Det smarta hade väl ändå varit  att bara konstatera att den missade träningen/ chokladkakan som slank ner, var rackarns onödig(t) men skam den som ger sig! Nya goda val går att göra flera gånger varje dag och gör sen det..

Men det där tugget har ni ju hört från mig fler gånger än vad som egentligen är rimligt. Den klådan det orsakar får jag nog leva med är jag rädd. Vad som gör mig mer beklämd, frustrerad och på riktigt ledsen är dom som står där och drar i skinnet på sin lilla mage och hävdar att dom bara måste gå ner i vikt. De som inte har nåt fett att gå ner men som inte ser det. Jag gör verkligen mitt bästa för att skrämma vett i dessa arma satar. Believe me, jag har ett riktigt tungt artilleri att ta till när det kommer till ärenden likt dessa. Det tragiska är att polletten brukar trilla ner först om och när de fyllt ut skinnet en smula.

Och sen har vi alla dessa som benämner sig själva som ”stora” i en inte så särskilt positiv mening. Vuxna kvinnor som är fullständigt rimliga i sin storhet men som ser på sig själva som, ja, jag vet verkligen inte vad… Hela, starka, funktionella kroppar som är formade efter vad de utsatts för och värda respekt och beundran för det.

Tänk om folk i högre grad tog och åt MAT, tränade hårt, sov för fasiken och levde lyckliga i alla sina dagar och såg till att reda ut verkliga problem i stället..

Tro det eller ej men jag har inte mer att uttrycka idag.. HEPPÅER!

 

/Carolin Helt, Int Lic PT som har sagt nog för ett tag..

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.