Slut på snacket. Ni kör vi!!

Kom till skott, starta projektet, ta tag i ditt liv och din träning. Hur svårt kan det vara? Du driver ju projekt på jobb. Varför är det så svårt att driva detta ”hälsoprojekt”?? 

Det är så jag jobbar. Först lite snack sen blir det mycket verkstad. Samlar info, få fram förutsättningarna sen min vän, kom inte med några ursäkter då för sen kör vi!

Jag vet inte hur många framgångsrika människor jag har träffat och jobbat med. Då menar jag framgångsrika inom sitt jobb. Vad det gäller ta tag i sig själv, sin träning, kost och hälsa är de mycket mindre framgångsrika i!

Det märkliga är att de ska göra precis likadant som när de driver ett projekt på jobb. Där luffsar de inte runt och tittar fånigt på varanda för att inte förstå vad var och en ska göra, och när. Det finns deadlines, projketslut och gud vet allt. Det ska mycket till för att inte hålla denna plan. De vill ju ha resultat. De vill ju ha ut vad de puttat in och gärna lite till…

Känner du att du är en av dem så är det just detta du behöver! En handligsplan, precis som den på jobb. Där det står TYDLIGT vad som ska ske och när. Den skulle kunna se ut så här:

 

60 000 tankar snurrar runt i ditt huvud dagligen. Skriv ner det du vill uppnå. Det blir för det första en beställning till din hjärna att jobba mot detta men det blir också tydligt vad och när du ska göra vad.

Ska göra är viktigt. Inte bör, inte försöka. Du ska och du vill! och du har en plan för detta. Använd denna handlingsplan till allt. När du ska förbättra kosten tex. Skriv vad som är fel, vad du behöver och vad du SKA göra. Sen kör du. Glöm inte datum…

Jag coachar en ung kille som inte riktigt visste vad han skulle göra, är lite nere och har ingen kul plan för framtiden. Vi körde denna övning och vad jag vet så är denna kille just nu ute på nätet för att söka upp den rätta utbildningen samt ringa de rätta personerna för att få den hjälp han behöver för att nå sitt mål. Det blev så tydligt när vi gjorde en handlingsplan.

Tänk om jag fick visa alla vilsna människor detta, utan att behöva ta betalt, bara göra. Ahhh en dröm… Nu vet jag! Jag gör en handlingsplan för detta!!

För er som undrar varför det i första rutan står ”vad vill jag inte” så är det ibland svårt att veta vad man vill. Gör då tvärtom – Vet du vad du inte vill så är det lätt att komma fram till vad man vill!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist med bland annat en handlingsplan över hur jag ska bli en bättre version av mig själv!

Kommentarsfunktionen är avstängd.