Samarbete, kamp och kul fys – Ruffie, träningsformen som har allt!

Jag lyckades få ledigt helgen som var och fyllde den raskt. Utbildning på Personal Training School – Ruffie, träningsformen som är lite som ett Kinderägg. Tre i ett och överraskande kul 🙂

Jag är ju ingen gruppträningsmänniska i  step up- och zumbabemärkelsen, men kör en hel del mindre gruppass där det inte alls handlar om ”takt till musik och nu gör alla samma sak samtidigt”. Det får gärna vara lite skitigt och det bör vara rätt bra jobbigt men ändå så att det kan individanpassas så att alla kan vara med. Ruffie har verkligen allt det där och efter att jag testade ett pass när jag var på Playitas i somras så kände jag verkligen att ”DET DÄR VILL JAG!” när jag fick nys om att PT- School skulle ha en utbildning.

”Med influenser från brottning och kampsport skapades Ruffie. Kampövningar förenklades för att du helt utan förkunskap ska kunna medverka på ett pass. Det är också kampövningarna som gör Ruffie unikt. Något som inget träningssystem tidigare har lyckats erbjuda. I en kombination av par-, kamp- och individuella fysövningar är det ett innovativt träningskoncept som bygger styrka, kondition, koordination och balans. Målsättningen med träningskonceptet är att deltagarna ska uppleva en rolig och effektiv träningsform men också att få ta del av upprymdheten kampsportare upplever efter ett pass.”

Ovanstående beskrivning är saxad från Musse Hasselvalls, en av hjärnorna bakom Ruffie.

Jag har inget kampsportsförflutet men just den delen av träningen gör att man tar i lite extra alltså. Det handlar ju inte om någon kamp med blod, svett och tårar. Bara svett, puls och mjölksyra. Det handlar rätt mycket om att putta, bära, hasa och dra runt på egen och andras kroppsvikt. I all sin enkelhet – GALET roligt och jobbigt 🙂

ruffie

Nu ska jag bara nöta in alla övningar, hitta lämpliga försökskaniner som kan tänka sig vara med på film så att jag kan skicka in bevis på att jag fattat vad jag lärt mig och skaffa min certifiering och dra igång. Håll utkik – snart finns Ruffie i Jönköping-Värnamo- Nässjökrokarna 😀

/Carolin Helt, Int Lic PT fylld av ny inspiration 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.