Nu krävs det äggstra disciplin??

Nu står påsken för dörren och då gäller det att välja. Det är helt upp till dig men jag ber dig – fundera över värdet och tänk efter ifall ditt val gynnar ditt mål.
Ja men det är bara påsk en gång om året hör man ofta.  Ja sant,  ovanpå fettisdag, våffeldag, födelsedag och semesterdag/dagar mm

Lär dig tänka lite lite längre fram. Ge inte efter för tillfälliga frestelser och förlora fokus på ditt långsiktiga mål.

Om målet är att förnedra kroppen med skitmat kan du sluta läsa här men vill du äta gott, ge kroppen den näring den så väl förtjänar så häng på!

Det bästa med påskmaten är att den faktiskt representerar väldigt god och näringsrik mat. Sill och lax med massor av nyttig omega 3 fetter samt rikt på fantastiskt protein. Mättande som tusan är det också.

”Ja, men är det inte väldigt mycket socker i inläggningarna ?” Får man ofta höra. Samma personer smaskar i sig det ena påskägget av godis efter det andra utan att ens reflektera över sockerinnehållet. Märkligt…

Jovisst, inläggningarna innehåller socker. Är något gott så innehåller det ofta socker men ät eller ”drick” inte så mycket av inläggningsgojjan då! Låt sillen rinna av lite. Sill, fet fisk är oslagbart för hälsan!!

Vidare till äggen. De älskade äggen och då pratar jag om de som kommer ut från en kroppsöppning på hönan och inte de färgglada i mataffären?

Vi har väldigt många vitaminer och mineraler som vi måste få i oss. Ett ägg innehåller alla (inte ditt dagsbehov dock) utom C-vitamin. Snacka om ett bra innehåll! För att inte tala om innehållet av det perfekta proteinet. Protein som vi alla behöver så in i vassens om vi vill bli starkare! Tror nog inte jag träffat någon som vill bli svagare faktiskt…

Nu är valet ditt. En härlig ledighet med näringsrik och mättande mat eller ett par dagar av förfall av utebliven träning för att du inte orkar, skitmaten brukar ha den effekten faktiskt. Se nu istället fram emot en härlig ledighet med familj och vänner med god mat och energi över till träning. Det är helt ok att mumsa i sig nått påskägg men låt dig inte falla för frestelsen dagligen och!!! Inte istället eller före riktig mat!

Frestelserna finns där, hela tiden, men det är upp till dig att välja. 15 sekunder tar det att göra ett medvetet val.

Du är inte den längre, den som tappar fokus på ditt långsiktiga mål framför tillfälliga frestelser. Eller hur? Näe, jag tänkte väl det. Nu krävs det bara lite äggstra disciplin??

Ha en riktigt skön påsk!

 

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, påskälskande, ägg fantast (höna då) och en riktig sillnörd!

Kommentarsfunktionen är avstängd.