Nej du blir inte smal av plankan. Jo, om du stoppar den i munnen så du inte stoppar i dig annat skit

Det har redan börjat… Hur du blir smal över jul, hur du håller formen över helgerna mm. Då dyker den upp, plankan. Plankan som många tror är lösningen på allt. Det enda rätta, för att bli smalare då, skulle va att stoppa den i munnen så skitmat, glögg och mysfikor inte får plats.

Det är nämligen så man går ner i fettvikt, man styr upp kosten. Den spelar så stor roll så ni anar inte. Det handlar om att äta bra mat och det handlar om att bli mätt. Då stoppas det inte in så mycket annat skit för att man blir sugen. Hjärnan tolkar denna mättnad och faktiskt nöjdhet som ”fred på jorden” När du uppnår detta fungerar kroppens funktioner bättre.

Jodå, jag vet att många är nöjda med en mysfika med vännerna.
Den där julölen med polarna.
Chokladpralinerna som va så fina.
Men handen på hjärtat – var det, är det inte bara för stunden?

Måste det va allt på samma gång/helg?

Sen kommer den, frustrationen, som hjärnan tolkar som fara. Faran som producerar kortisol som i sin tur hämmar fettförbränningen.

Varsågod, gör hur du vill men tänk ett varv till.

Vidare känner många – NU MÅSTE JAG TRÄNA!
Nu gör vi plankan…
Sorry, min vän, den hjälper dig inte här.
Jo, om du stoppar den i munnen då

Ja, God jul på er. Nu drar jag strax till Italien. Jag ska njuta av den underbara maten, åka skidor så det ryker ur öronen. Då funkar min kropp! Då gör den som jag vill. Då får jag julfeeling.

Är det inte det vi alla vill ha?
Skapa den då!

Hälsningar Lisa Kaptein, matglad, plankfri men också väldigt nöjd med hur jag och min kropp mår

Kommentarsfunktionen är avstängd.