När februarifulheten slår till…

Jag vet inte om det beror på att vi är som längst bort ifrån sommarsemesterns ljuvliga lunk och solens värmande strålar, eller om det beror på att dagsljuset nu börjar komma tillbaka och man på nytt får se eländet ordentligt, men i februari slår fulheten till med full kraft. Förra året det drabbade mig vet jag att jag tänkte ”kom ihåg detta och se till att skapa förutsättningarna för att genomleva det med nån form av självaktning” och jag har kommit ihåg. Kanske lite otippat men här bjuder alltså PT På Riktigt på skönhetstips…

Ni vet – torr, blek och glåmig hud. Mycket hud och den hänger. Glittret i ögonen? Har det nångång funnits där är det long gone..Jag vet att jag tänkte förra gången den här februarifulheten drabbade mig (hade en attack redan i oktober förra året btw) att jag skulle minsann se till att boka in ansiktbehandlingar, massager och allt annat välgörande på löpande band och se till att hela februari blev en enda lång spaupplevelse. Så har det väl kanske inte direkt blivit och det lär inte hinna bli det heller då halva månaden snart gått. Men…

  • Jag har faktiskt fått mig en ansiktsbehandling. Förra måndagen då bokningsansvarig varit väl positivt laddad såg jag min själ till att få en längre paus mitt på dagen och fick då en lång tupplur med ånga i ansiktet samt allt annat som tillhör en sån behandling. Jag gick dessutom därifrån med välfylld påse med diverse jox för att fortsätta behandlandet på egen hand. Jag blev väl inte mindre drabbat av fulheten i ett nafs men det känns ändå rätt att lägga lite pengar på det, att man liksom bryr sig en smula och inte bara ömkar sig.
  • Jag har varit extra noga med att få sova ut så snart tillfälle ges. NU som först har jag baske mig fått till rutinen att inte ställa nåt alarm så ofta jag bara kan. I och med att jag alltid jobbar sena kvällar känns det fullt rimligt att försöka få till det och det har lyckats hyffsat väl. Man fÅr faktiskt minder hud i ansiktet av att sova. Funkar bättre än dyra krämer till och med.
  • Jag har benhårt hållit fast vid mina CF (Carolin Fritid) bokningar. Jobbet har iNte fått rucka på min egen träning. Jag har aldrig skippat träningen pga arbete men jag har krumbuktat och dealat med min egen träningstid till förmån för andras och sån skit gör jag inte längre. Jag måste få träna hårt och jag måste få lägga ordentligt med tid på det. Det är så mycket annat jag inte gör så den tiden måste jag helt enkelt ha. Träningen har inget med utseende eller februarifulheten att göra och jag tränar varken mycket eller hårt för att mota bort den, MEN…
  •  Den som ser till att använda sin kropp, anstränga den mer än en smula – den är mer nöjd med den oavsett hur den ser ut. Missnöje gör inte precis under med vare sig den inre eller yttre skönheten…

  • Jag äter rikligt med bra mat. Ni vet- rotfrukter, potatis, kål, alla typer av grönsaker, baljväxter, fisk, ägg, nötter, avokado andra vettiga fetter. Äter man sånt så äter man med volym. I och med att jag alltid gör det har jag inte behov av några detox eller sockerutmaningar. Jag pysslar inte med nån kalorirestriktion då jag inte äter för att gå ner i vikt, jag äter för att kunna träna hårt med kvalitet. Kan tycka att det finns lite väl många som både vill öka sin prestationsförmåga, bygga muskler och samtidigt äta sjukt lite mat. Körigt liv alltså, lätt att dra på sig lite februarisjuka och det blir man sannerligen inte mindre ful av.

Tja, nån lång spavistelse lär det som sagt inte bli. Lite pengar investerade men allra mest bara business as usual, ännu lite mer medvetet bara. Det är bara den 12:e idag och mycket kan hända än men än så länge funkar dessa skönhetstips riktigt bra. Kanske inte märks förtvivlat väl på utsidan men en ska inte smickra sig med att nån tittar så noga på det. Känns det bra eller i alla fall bättre än sist den årligen återkommande februarifulheten slog till, då är jag mer än nöjd. Fördelen med rimliga förväntningar 🙂

Ja, det var sannorlikt både de första och sista skönhetstipsen ni fick av mig.

Heppåer!

/Carolin Helt, Int Lic PT och tja, inte så februariful som jag kunde varit.

Ps. Glömde en väldigt viktig sak -klipper mig med 2,5veckas mellanrum denna månad. Svårt att känna sig awesome looking like a pigge piggsvin..

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.