Lucka nr7 – Världens bästa medicin!

Med ett och samma ”piller” kan vi  drastiskt minska risken för en lång rad allvarliga sjukdomar, få ett betydligt bättre liv med mer energi, bättre sömn, bli mer koncentrerad, få ett bättre immunförsvar, bli yngre, leva längre…..

ALLA med någon form av vett och förnuft i kroppen borde ju vilja ta det där ”pillret” eller hur? Var kan jag köpa det? Vad kostar det?

Det fina med det hela att det finns tillgängligt för alla – Här, Nu och helt gratis.

Fysisk aktivitet, mina vänner. Så enkelt är det!

Nu visar dock en världsomspännande kartläggning av dödsfall kopplade till fysisk inaktivitet som organisationen Global Observatory for Physical Activity (GoPA) att vi svenskar ligger risigt till, vi ligger ”långt ifrån de bästa länderna när det gäller fysisk aktivitet” säger Maria Hagströmer, docent i fysioterapi vid Katolinska Institutet.

Brist på fysisk aktivitet ligger bakom vart tionde dödfall i Sverige.

Och då slår ändå Vasaloppet, Göteborgsvarvet, Lidingöloppet och andra lopp deltagarrekord varje år.. Det är ju jättehärligt men sorry det finns minst två saker att ta hänsyn till –

  • 1. Det räcker inte att vara aktiv då och då, att vara en ”periodare” duger inte. Kroppen är gjord för rörelse VARJE dag. Den är inte ens gjord för stillasittande 12timmar om dagen och 1 timmes stenhård träning, den kräfva rörelse i det lilla mest hela tiden eller i alla fall ett par bensträckare nån gång i timmen.
  • 2. Det finns de som är aktiva mest hela tiden men det finns många fler som är inaktiva mest hela tiden.

Att vi ”hälsohetsar” snackas det om, att folk blir hetsade av alla hurtiga statusuppdateringar på sociala medier med svettiga selfiesar. Uppenbarligen hälsohetsar vi inte tillräckligt mycket för att det ska få avsedd effekt. ”Soffmyshetsandet” är ett betydligt större problem..

Vi som redan tar ”pillret” vi har tagit vårt ansvar för vårt eget välmående. Det är vår plikt att förmedla härliga känslan som träningen ger och få fler att börja ta ”pillret”, kan jag tycka. Det där pillret som är bästa medicinen för i stort sett allt 😀

//Carolin Helt, Int Lic PT och kraftfullt medicinerad 😉

Kommentarsfunktionen är avstängd.