Lucka nr11 – Tänk negativt…

…bli positivt överraskad! Det blir inte alltid som man tänkt sig, nä det bliir det faktiskt inte. I bland kan det faktiskt bli bättre än väntat…

”Förra veckan blev det ingen träning alls. Det va så mycket på jobbet och jag kände att det va liksom ingen mening att till gymet. Det skulle inte bli något bra pass ändå” var det en som sa härom dagen.

FEL FEL FEL FEL!!! Helt fel! Helt galet fel!! svara jag på det. Nja, jag skrek väl inte direkt (hen var ju faktiskt på rätt plats när hen sa det (det va en hon om nån undrar))men inombords gör jag faktiskt det.

Ty det är i stort sett bara feber, halsont, lunginflammation och vinterkräksjuka som är giltig frånvaro av goda träningsvanor. Tid har vi ju alla. Eller är det någon av er som har färre än 168timmar per vecka? Nä, trodde inte det.

I 9 fall av 10 blir det där passet som kändes så tokmotigt att genomföra betydligt bättre än väntat!

Med en sänkt förväntan kan det ju knappast bli annat än ett rätt okej pass, eller hur?

Och är det någon gång som egentiden, träningen, tiden att rensa huvudet behövs som mest är det när tillvaron är stressig. Det där träningspasset som till en början känns så motigt kan vara det som vänder hela dagen, det som gör dagen lyckad. Rackarns surt att missa den chansen bara för att man tänker lite tokigt och inte håller sig till planen.

Är livet körigt? Strunta då i eventuella prestationskrav gällande träningen och gör det enbart för att du unnar dig tiden att ta hand om dig själv 😉

Och erkänn – är det någon gång du ångrat att du faktiskt tog dig igenom det där motiga passet?

Negativ innan – Positiv efteråt. Ta mig tusan, det funkar varje gång 😀

//Carolin Helt, Int Lic PT, allt som oftast positivt överraskad och en mästare på att unna mig

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.