Löpning kan vara ditt enda alternativ – gör det till din grej!

På väg till Östersund för att hålla en föreläsning. Suttit på ett flyg halva dagen och är helt öm i röven på ren skånska.

Vad göra…? Pipa och gnälla för att sen tro att detta tar mig till ett tillstånd där jag kan hålla en superbra föreläsning? Nej, tror inte det funkar va? Löpskorna med, vill se Storsjön, saken är klar! Ut med mig!
Löpningen blir mitt enda alternativ. Men jag gör det till min grej.

Tänker ibland på vad folk ska tycka när jag kommer lufsandes… Ska hon verkligen springa så långsamt ?
Har en kommentar klar i huvudet när denna jävligt dumma tanken dyker upp!
”Försök du springa snabbt & snyggt med protes!”

Så är det. Jag springer men på mitt vis. Ibland är det dessutom mitt enda alternativ. Jag älskar mina långsamma rundor just av den anledningen, att jag gjort det till min grej.
Idag fram till söndag Östersund. I sommras 3 veckor i Grekland utan gym. Najs!

image

Slippa lyfta en massa skrot och istället frisk luft och nya vyyer. Ja, det är min grej. Jag gör så för att det funkar. Då funkar det att komma hem och överleva den mörka, kalla isbjörnsröven som vi kalla vinter. Krypa in i gymmet och lyfta de där kära gamla vikterna igen. Svettigt, tungt men kul och mysigt. Skämt och sido. Älskar våra årstider. Men ofta är löpningen mitt enda alternativ och jag älskar det. Jag kommer aldrig klara en mara på denna träning. Inte ens en halvmara men vet ni, det skiter jag i. För jag kan springa, nej lufsa, det är min grej!

Är det något du skulle kunna göra?
Naturligtvis! Jag är inte bättre än någon annan! Istället för att gnälla över att träningen inte blir av – kan detta bli ditt alternativ!

Fundera över dessa tips
– Spring så långsamt du kan. Jisses vad du kommer att njuta.
– Spring 1 min, gå 1 min. Det klarar alla. Supertips för att komma igång utan att spy.
– Hitta en trappa eller backe. Spring upp och gå ner. Skitjobbigt och min absoluta favorit. Astrött på kort tid. Effektivt och bra.
– Sightseeing. Ut och spana in ett nytt område. Det mest perfekta sättet att se nya platser! Idag stannade jag till och med till vid en antikaffär?

Se så, på med skorna och gör löpning till din grej! Jämför dig inte med andra. De är inte som du. Du kommer känna dig bättre än andra för du gör! Du gör, för att du vill och du är snart mästare på att få saker gjorda.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, lufsandes vid Storsjön I Östersund i hopp om att få se odjuret!

Kommentarsfunktionen är avstängd.