”Kom i form med Pokémon”

Jag är ju rätt snabb med att kritisera prylar och trender som jag tycker är dåligt, tänkte ta tillfället att hylla en som verkar rätt bra ändå..


Jag är absolut ingen spelnörd och väl egentligen inte spelat nåt alls sen Donkey Kong som 10åring.

Jag vet i stort sett inget om Pokémon GO, men jag har ju sett vad det har lycktas med- det har ju fått man ur huse inte bara ut i brassestolar pimplandes diverse kaloristinna drycker. Folk RÖR ju på sig. Inte snabbt, inte verkar de se mycket av hur vackert Sommar-Sverige är, men de är UTE. Gamla, unga, hela familjer, skockar med folk som var för sig men ändå ihop på nåt sätt är lite mer aktiva än vad de förmodligen hade varit annars. Det är ju KANON!!

Vad jag förstått har det lyckats få folk som annars aldrig lämnar soffan pga olika syndrom eller av allmänt ointresse att komma ut bland folk. Fantastiskt!

Det finns säkert en massa saker som inte är bra med detta. Såg att nån blivit av med körkortet i nån jakt på ovanlig Pokémon (ska det vara nåt bra med denna nyhet bör man nog gå eller springa, inte köra bil eller Hoverboard) nån hade fått ovälkommet besök i lägenheten av en annan Pokémonjägare. Det lär komma fler storys.

Och man kan ju tycka att det är märkligt att det ska behövas ett spel och ännu mer skärmtid för att få folk att röra på sig, jag håller med.
Men jag tror nog att vi får acceptera att teknologin är här för att stanna och den förmodligen kommer fortsätta att uppta mer av vår tid än leka med kottar och bygga kojor, tyvärr.
Då måste man ändå glädjas åt att det kommer nåt nytt som får ut de där som behöver det som bäst, ut i den riktiga världen (i alla fall rent fysiskt) och får dom att öka aktivitetsnivån en smula.

 

”Kom i form med Pokémon” är väl att ta i men ”Kom igång” i alla fall.

Att komma igång är ju faktiskt förutsättningen för att kunna fortsätta.

//Carolin Helt Int Lic PT, Motionera Mera med eller utan Pokémon ?

Kommentarsfunktionen är avstängd.