Killar kom igen! Inte var det en surkärring ni ville ha?!

Det var ett tag sedan men jag har varit där. Den underbara lilla bebisen är född men efter 1-2 år förvandlas den vackra ädla modern till ett vandrande åskmoln alias ”surkärring”

Pt kvinna har ju en ny rubrik – nu även för män! Hoppas ni delar inläggen och manar på männen att läsa för inläggen riktar sig då till vanliga människor. I högsta grad detta inlägg…

Ni män borde befalla, göra allt för att er fru, sambo eller vad ni nu har för relation, börja träna efter graviditeten. Speciellt om vederbörande tränat mycket innan. Jäääävlar vad man blir aggressiv när träningen inte blir av. Men, som omtänksam moder som de flesta är, sätter de familjen och det lilla barnet i första rummet. Ibland även gubben (maken) vilket är otroligt korkat! Kärlek javisst, men hallå? vem är viktigast här? Jo du, du som nybliven mamma!

Det är nämligen bara en tidsfråga innan ryggen börjar värka, kläderna stramar fortfarande och är för trånga. Kanske sitter gravidfettet också kvar. Inte konstigt alls.

Ta inte all skuld på dig som nybliven mamma men börja säga ifrån! Börja prioritera!
Och du som make – hjälp henne! Kör ut henne ur huset! Kör henne till gymmet. Betala en Pt, köp nya träningskläder, gör vad du kan för att hon ska börja träna! Träning hjälper min själ mot allt och du kommer upptäcka att det var just detta din fru/sambo behövde för att må bra och trivas med sig själv igen.

Och du, rultiga lilla mamma där – ge fasen i allt det där mammafikandet!! Guds straff till nyblivna mammor! Ut och rör på er i grupp istället. Ta med kaffet på rundan och ät nyttiga prylar då ni fikar. Tror ingen! går och hoppas på att ”idag ska jag nog klara av att få i mig mer kcal än vad jag gör av med”
Tror faktiskt alla mammor där ute vill må bra i sin kropp. Tror också att ni gör vad ni kan, tror ni, men släpp kontrollen. Ta för er! Ni kan lämna bort det lilla sockergrynet en stund. Tänk om denna stund är just vad du behöver för att komma tillbaka och må så där bra igen?

Jag vet att det är så… Jag har själv varit där… Vi renoverade samtidigt som vårt lilla sockergryn kom till världen… och inte kunde väl jag…? Inte kunde väl jag kräva att få gå iväg och träna? Och lämna all röran hemma? Jo, det är precis vad jag kunde och skulle gjort! Det tog några år av värk och ”surkärringande” tills jag insåg – Det är min tid!  Jag måste ta för mig.
Tyvärr, fastän vi älskar dem, så är män rätt korkade. Sorry, guys, men ni fattar inte om man inte trycker upp texten i huvudet på er. Men läs detta! Ta tag i detta! Tjejerna/mammorna därute behöver din hjälp! De behöver också en avhyvling för att inte lyssna på latmasken som påstår att de inte behöver/orkar gå och träna. Latmasken kan ha väldigt stark och hög röst…Slut med ursäkter girls!

Tjejer! Mammor! Gör ett val! Vad vill du bli? Surkärrning med värk eller den du trivdes så bra med tidigare. Kanske vill du bli ännu bättre? Ja, varför inte? Framtiden är så ljus att du måsta bära solglasögon!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, nybliven mamma för 14 år sedan men glömmer aldrig! vad jag gjorde för fel!

Kommentarsfunktionen är avstängd.