Kaptein kocks nerbankade sötpotatis med en härligt närgången hollandaise

Ni vet de som säger att något gifter sig i matväg. Vissa, lite mer vulgära säger att det knu..ar i munnen.
Nu vet jag, nu vet jag precis vad som menas!

Fick detta sötpotatis tips på Ica. Tusen tack Ulrika.
Vi pratade om hur det va att göra sötpotatis pommes i ugn vilket kan vara lite svårt och kinkigt.
Då kom detta upp:
Koka sötpotatisen supermjuk
häll bort vatten och ånga av lite
banka ner dem till ett platt mos (bakplåtspapper, plåt)
strö över lite flingsalt, chiliflakets och i detta fall prästost.
Kan tänka mig att parmesan gör det snäppet ännu bättre
Ringlade över lite olivolja gjorde jag nog också tror jag

Skjuts in i ung, varmt som tusan, få färg mm, sen dra på grillen (i ugnen) de sista minutrarna
Jepp, det ska va knaprigt men inte svart (onödigt info det sista kanske)

Nu föll det sig så att…
Jag skulle ”städa” av i kylen och fann då några vita sparrisar och en klick hollandaise
Ähh, va fasen tänkte jag. Kokte sparrisen snabbt och upp med allt på samma tallrik. (därav att ni varken ser sparris eller sås på bilden)

Då inträffade det! Sötpotatisen fick kontakt, kontakt med hollandaisesåsen

Dessa tu, hand i hand träffade på mina smaklökar och då…
Jag hörde ljuv musik, harpor mm och en ny rätt var funnen
Enjoy!

En liten miss vad det gäller proteindelen men det löser man lätt med en bönsallad/kyckling/keso eller tex en laxbit till. Tja, varför inte alltihop?😜


Hälsningar Lisa Kaptein Kock, Pt, även åt det mentala hållet men också en fena på att rensa upp i kylen

Kommentarsfunktionen är avstängd.