Jag har en plan på min semester. Har du?

På min semester är det viktig att jag gör det som ger mig energi. Det är enligt min mening en bra semester. För mig är det också vikigt att inte behöva passa tider. Detta eftersom jag alltid, nästan i allafall, levererar per minut. Här ska nu inte levereras ett dugg! Här ska njutas!!!

På sin semester så ska man ladda, man ska ge sig själv massor av ny energi och man ska, som sagt, göra det man gillar. Vissa älskar att ligga i hängmattan eller i solstolen och läsa böcker. Gör då det!! Om det  är viktigt för dig.

Men sen vet jag också, speciellt om man är utomlands, att det blir fler restaurangbesök, det blir fler glas vin…

Då tycker jag att en relevant fråga kan vara – Går då denna ekvation ihop? Går det ihop att bara sitta eller ligga samtidigt som man proppar i sig än det ena än det andra?

För vissa är detta helt ok och ni ska inte känna er utpekande. För det är faktiskt så här – ingen blir fet på en vecka. Ingen blir ej heller smal och vältränad på en vecka så det är inte där fokus ska ligga.

Problemet, enlig erfarenhet, är att det fortsätts att sittas och liggas samt latmaskas resten av sommaren! Och då är ni kanske en av dem som ringer mig i augusti/september för det skitit sig helt med hälsan men även med självrespekten. (Muffinsmagen har anlänt)

Jag tycker det ska bli så skönt att inte lyfta hantlar och skivstänger på ett par veckor. Min kropp älskar denna ”paus” Min kropp uppskattar också att den ska ut och springa i de vackraste miljöer, simma i de mest kristallklara vatten och boxas med de mest fantastiska vännerna och med min kära man!

Omväxling mina vänner, där har du en viktig nyckel! Gör något annat på semstern så längtar du in till de tunga hantlarna i gymmet strax igen. Din kropp kommer också att svara bättre på din träning då. Ge din kropp en utamning och kanske en upplevese på samma gång. Varför inte klättar upp för en klippa och beundra utsikten och solnedgången? Det ska jag göra, love it!!

Men det viktigaste av allt – sluta inte träna! Det blir så tungt att starta om, speciellt om du pausar hela sommaren. Du kan tänka om helt med träningen under semestern och vara mer utomhus men sitt inte still! Det är inte vad din kropp innerst inne vill. Ge den vad den vill ha, i en rimlig semesterdos så kommer den, med all säkerhet, att ge dig vad du vill ha. Att må bra och få massor av energi tycker jag kan vara ett bra mål på sin semester.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist med ny utrustning för nya fantastiksa upplevelser och mer energi – BAM!

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.