Inte tusan har ni hundar i fikarummet väl?

Det finns människor som kanske inte är så starka. De är då inte sämre än någon annan men skulle kanske behöva hjälp och stöd i vissa situationer. Vem vet, de kanske gör dig en tjänst en annan gång?

Vad är det som gör att vi måste ha skitmat framme? Framme i fikarummet, i affären (gratis på disken då) och faktiskt ibland också på gym?!
En skål med chokladägg kan väl inte skada? Nej, det gör de inte men de gör heller ingen nytta!
Men väldigt jobbigt för vissa då. Nu talar jag om dem som försöker, de kämpar, de vill men just detta har de så svårt för. Att stå emot, att inte ta en liten, liten bit. Alla andra gör ju det.

Problemet är bara att detta kanske förstör deras självkänsla för stunden.

De gav ju efter. Detta kan ibland göra att att man tänker ”skit samma, nu har jag redan tagit denna. Nu spelar det ju ingen roll att jag äter mer skit”

Ner i mörka ”hålet” bara…

Ja, jag vet, det kan man träna bort. Detta är mental träning på hög nivå. Men vissa människor behöver lite mer stöd. De är inte där än. De är inte starka än. De har inte tränat klart än.

Skulle inte vi då kunna vara detta stöd? Skulle inte vi kunna välja bort att sätta ut skitmaten så att alla kan ta? Men också sluta tjata på alla ”ta nu, den är så liten” eller vad det nu kan vara för korkat som poppar ut. Kan inte utan att tänka på systembolagets reklam…
Som sagt, utsätt inte dem för press som inte är så mentalt vältränade som du. Tänk på att de lätt hamnar i ”hålet” om de råkar ge efter. De kommer må så dåligt då.
Var ett stöd inte bara snäll.

Ta nu ett snack där du är. Vad bör finnas här. Vad gynnar oss? Vad får oss att må bättte? Kan vi hjälpa någon att må bättre?
Inte fasen skulle vi ha en hund i fikarummet om någon mådde dåligt av det? Eller?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som faktiskt har lite empati för dem som inte riktigt är där än

Kommentarsfunktionen är avstängd.