Inget gör mig så trött som folk som inte ”orkar”…

”Jag kommer inte igång med träningen igen, jag har ingen ork liksom” ja, den meningen har man hört så många gånger att man hunnit tröttna. Orkeslös är ju trist, men vad gör folk i allmänhet åt saken?

Vet ni –

 

Soffmys, doftljus, självömkan och cupcakes har aldrig någonsin gjort någon piggare…

Ändå verkar det vara den mest populära åtgärden av problemet. För ett problem, det är det.

En medlem på gymet sa härom dagen-

”Nä, soffmys gör en inte piggare. Jag vet, jag testade den metoden i två år.”

Hon tog sitt förnuft tillfånga till sist. Och allvarligt talat, det där vet väl egentligen de flesta om. Men med en dåres envishet fortsätter de försöka med den metoden.

Jag fascineras ofta över hur i övrigt intelligenta individer blir så orimligt korkade när det kommer till deras egna kroppars väl och ve.

  1. Att inte orka träna är inte så konstigt när man aldrig gör det – träning ger ork. Ork hoppar inte på en där i soffhörnet.
  2. Brist på energi? Glöm det – i varje kilo underhudsfett har vi ca 7000kcal, det är energi för typ 10mils löpning- i varje kilo!!!

Ja, jag har tjatat om det här förut och ja, det tål att upprepas.
För aldrig förr har det väl varit mer behövligt. Var och varannan är trött, orkeslös, stressad och deprimerad. Och alla söker de efter bot och bättring. Anledningen till min tröttma i ärendet är att allt som oftast söker folk denna bot och bättring genom att plocka bort helt fel saker i livet – man drar ner på träningen. Man till och med lägger ner den helt. Hål i hela huvudet pga skäl jag angett ovan.

Frågorna är många men svaret är aldrig –

”Rör på dig mindre vännen. Ät mer socker, raffinerade kolhydrater och sunkiga fetter och gör allt du kan för en försämrad sömnkvalitet”

Näe, inte ens att byta ut cupcakesen mot rawfoodbollar eller grön smoothies lär hjälpa nåt nämnvärt.

Svaret är tämligen enkelt…

  • ger kraft och ork, man blir en stark typ helt enkelt
  • förbättrar de mentala kapaciteterna, stark i huvet också
  • är stressreducerande
  • motverkar värk och risk för förslitningar
  • gör en glad och motverkar risk att drabbas av depressioner
  • ger förbättrad sömnkvalitet
  • minskar risken att drabbas högt blodtryck, hjärt- &kärlsjukdom och diabetes

Nä hörni, soffmys, cupcakes och/eller rawfoodbollar wont do it. Att träna däremot, se till att röra på sig, låta pulsen slå och musklerna jobba, anstränga sig riktigt ordentligt fysiskt, DET ger ork, DET ger kraft och livsenergi i både kropp och knopp..

Det hade varit väldigt härligt om det kändes som att jag slog in öppna dörrar här men jag gör inte det. Hur ofta hör man inte folk säga ”var rädd om dig” följt av  ”ska du verkligen träna nu igen?”  och ”vila är viktigt vet du” ?Dessa har uppenbarligen inte fattat ett skit…

Heppåer!

/Carolin Helt, Int Lic PT #tränahårthållkäften #hursvårtkandetva

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.